Seçim yasağı böyle çiğnendi

 Seçim yasağı böyle çiğnendi

Yerel seçimlerde ilk seçim yasağı ihlaline Çayırova’da rastlandı. Mevlana İlkokulu önündeki AKP adayı logolu araç polis ihbarı ve anonsa rağmen yerinden kaldırılamadı.

secim-yasagi-3.jpgsecim-yasagi-5.jpgsecim-yasagi-7.jpgsecim-yasagi-8.jpgsecim-yasagi-9.jpgsecim-yasagi-12.jpg

Dün gerçekleşen yerel seçimlerde, seçim yasaklarının ihlaline dair ilk vaka Çayırova’da yaşandı. Özgürlük Mahallesi’ndeki Mevlana İlkokulu’nun yanına park eden 34 SBY 57 plakalı, üzerinde Cumhur İttifakı AKP Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık ile aynı Partili Cumhurbaşkanı da ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafları ile giydirilmiş panelvan tipi araç polise yapılan ihbar ve okul hoparlöründen yapılan anonsa rağmen yerinden kaldırılamadı.
Öte yandan 34 GH 1729 plakalı otomobil de oy kullanmak için araçlarıyla gelecek olan engellilerin girişine engel olacak şekilde okul bahçe kapısının tam önüne park etti. Ancak bu otomobilin sahibine kısa sürede ulaşıldı. Özgürlük Mahallesi Muhtar adaylarından Atila Kızılbuğa yapılan uyarı sonrası otomobilini bulunduğu yerden çekti.    
CHP’den Çayırova Belediye Meclisi’ne aday olan Muharrem Gökçe partisinin bu okuldaki başkanlığını üstlendi. 
MUHTAR GÜLER’DEN UYARI
Özgürlük Mahallesi’nde muhtarlık için beş aday yarışırken muhtar adaylarının destekçileri, adaylarının oy pusulalarını seçmenlere vererek çalışma yürüttü. Bu dönem muhtarlığa yeniden aday olan Muhtar Rahman Güler de bir süreliğine Mevlana İlkokulu’ndaki seçimleri takip etti. Güler bir ara okuldaki tüm sandıkları gezerek sandık başkanlarından seçmenin, muhtarlığa dair oy pusulasını da aynı zarfa koyması uyarısında bulunulmasını istedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.