Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

SAYGILAR

SAYGILAR

Siyasette eylem ve söylemlerin sürekli değişim içinde olması ve yoğun ihtirasları insan ilişkilerine direk zarar verdiği için yıllardır o topun içine girmemeyi daha doğru buluyorum. Kalıplaşmış, ideolojik düşünceleri asla değiştiremezsiniz. Saygılı, hoşgörülü olmak gerek. Herkesin bildiği işi yapması daha doğru olur diye düşünüyorum. 24 Haziran 2018 seçimi Türkiye’ye her açıdan daha çok huzur getirmesini diliyorum.

İşimiz spor, konumuz Gebze spor. 

Geçen sezon olduğu gibi transferde tam yetkili Abbas Sır.

 10 transfer yapsa ortalama yanılma payı 1 yada 2’dir. 

Görmeden izlemeden futbolcuyla oturup karakter analizi yapmadan hatır yada menajer aracılığıyla transferler yapmayacağını bilirim. Teknik Direktör Özgür Vurur’la istişare ederek ortak kararla transfer yapmaları geçen sezon olduğu gibi izleyenlere keyif veren, savaşan, kaybetmeye tahammülü olmayan bir takım çıkaracağına dair bir şüphem yok. 

-----

Tek endişem yeni yönetim ve uyumdur;  profesyonel liglerde görevler ve sorumluluklar daha ağırdır. Yönetim kadrosu gerçek profesyonellerden oluşturulmalıdır. Herkes bildiği görevi yapmalıdır.  Profesyonel lig saha içinde ve saha dışında fazla hataları kabul etmez. Sonuçlar direk sahaya yansır. Ağır olur. Güçlü yönetim, güçlü takım şart.

Geçen yıl yönetim onlarca sıkıntı yaşamasına rağmen bunu dışarıya ve takıma yansıtmadı. Yansıtsaydı Gebzespor asla şampiyon olamazdı. Orada Başkanın ve Sportif Direktör Abbas Sır’ın duruşu, sıkıntıları direk çözmesi başarıya giden yolun temelini oluşturdu. Taraftarın duruşu da önemliydi. 

Gebzespor saha içinde takım ruhunu, yönetim kadrosuyla da uyum ve birlik beraberliği yakalarsa yine başarılı olur. Herhangi birinde sıkıntı yaşar, fikir ayrılıkları ve bunların dışa yansıması olursa. Kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürülür ve kriz ortamı Gebzespor’un en büyük rakibi olur. Önümüzdeki hafta Başkan ve yönetim belli olacak. Burada Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yönetimde görev vereceği isimlerin uyumuna mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. 50-100 bin TL verecek diye yönetime yazılacak sorunlu isimler yarın 3-4 milyonun çöpe gitmesine neden olabilir. Doğru ve takım ruhuna uygun isimler yazılırsa iyi olur.

Dip not olarak belirtelim. Gebzespor 16 Temmuz’da yeni kadrosuyla Gebze Alaettin Kurt stadında topbaşı yapacak. 6 Ağustos’ta Afyon’a kampa giderek yeni sezon için geri sayıma geçecek. 

-----

Yaklaşık 4 ay önce Altınordu Gebze Futbol Okulu Sorumluluğuna uygun görüldüm. 3 aydır Gebze Beylilbağı’nda çalışmalarımızı başarıyla sürdürmekteyiz. Kuşadası’nda 3 gün süren  turnuvaya katıldık. Yerel yönetimin de katılımıyla Her ay onur belgesi törenleri düzenledik. Anneler gününü, polis haftasını unutmadık. Geçen hafta Büyükçekmece’de tüm oyuncu grubumuzla Altınordu’nun İstanbul turnuvasına katılarak başarılı maçlar çıkardık. Hazırlık maçlarımız sürekli oluyor. Sadece futbola değil, çocuklarımızın hayatlarına da dokunmaya çalışıyoruz.  Yıllardır şunu savundum. 1.amatör kümede 3 puan aldırsın diye 30’lu yaşlardaki bir futbolcuya 10 bin TL’ye yakın paralar verip, U14 takımıyla şampiyon kadroya 300 TL tutacak bir yemek vermiyorsa bu yöneticilerin futbola faydası yoktur. Yer ve saha işgal ederek, kötü örnek olarak fazlasıyla zararı vardır. 

-----

Altınordu’yla yollarımızın kesişmesi belki de bu zihniyetimizdir. Amacı gençlik olan, bu topakların çocuklarına değer veren ve yatırım yapmak isteyenler Altınordu tesislerini ziyaret etmeli. Geleceğimizin temel taşı olan gençlerimize sahip çıkmak, değer vermek onlar için yatırımlar yapmak, hepimizin başlıca görevi olmalıdır. 4 yıl amatör futbol oynadım. Onlarca süper lig maçlarını kale arkasında ve basın tribününde izledim.  Gebzespor, Darıca Gençlerbirliği, Kocaelispor ve amatör liglerde geride kalan 13 yılda 4 bine yakın maçı takip ettim. Binlerce analizlerimiz oldu. Altınordu Futbol Kulübünün bugün sadece Türkiye’ye de değil dünyaya örnek olduğu tesisleşme ve altyapı projelerini bu bölgede yıllarca savundum. Beylikbağıspor’da 3 yıl yöneticilik yaptım. Duruşumuz vizyonumuz ve hiçbir kötü olayla anılmayan kimliğimizle yeni bir göreve uygun görüldük. Herkese saygı duyduk.  Saha içinde kontrol; Altınordu misyonuna uygun akademisyen Antrenörümüz Hakkı Güçlüer'de. Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve antrenörlük bölümü okuyan Osman Okur’da kadromuza dahil oldu. Her geçen gün gelişiyor ve büyüyoruz. 

Saha içine müdahil olmamamıza rağmen; bölgemizdeki bazı antrenörlerimiz ve spor adamlarımızın şahsımıza yönelik söylemlerini duymaktayız. Ne yazık ki takdir edememek, çekememek, sindirememek gibi tedavisi olamayan illet bir hastalık var. Eğitimci kimliğiyle bu iş kahvehanelerde, sağda solda akşama kadar okey atarak, bekleyerek olmaz. O umutla beklediğiniz okey taşı size gelmez. Ağzında sigarayla idmana çıkmayla, çocuklara argo kelimeler kullanmayla olmaz. Biraz değişin, değişmiyorsanız, değişimlere, yeniliklere saygılı olun. Devletin nimetlerinden yararlanıp akşama kadar devlet idarecilerine hakaret etmeyle hiç olmaz. Biraz vicdan sahibi olun. 

Yıllardır Metin Oktay stadını mesken tuttunuz.  Sahanız var. Amatör eviniz 7/24 hizmetinizde. Ne üretebildiniz de, sağda solda boş konuşuyorsunuz?

Hiç bir şey yapamıyorsanız!

O fesat ve çirkin kalpleriniz saygı duymayı bilsin. 

Taktir yada tebrik zaten beklemiyorum. Saygılarımla... 

Bu yazı toplam 7636 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi