SAVAŞLARI KOMUTANLAR YÖNETİR ASKERLER KAZANIR

SAVAŞLARI KOMUTANLAR YÖNETİR ASKERLER KAZANIR

Darıca Gençlerbirliği’nin şampiyon hocası Uğur Balcıoğlu sezon değerlendirmesini dün yaptı.

darica-gb-manset-foto.jpg2017-2018 sezonunu değerlendiren Balcıoğlu, unutulmaz şampiyonluğun hikayesini anlattı. Sözlerine basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Balcıoğlu, ‘’Teknik direktörlük kariyerimdeki ilk takımım olmasına rağmen, göreve geldiğim günden bu yana şahsım ve ekibim ile alakalı en ufak olumsuz bir haber görmedim. Şampiyonluğumuzda sizlerin çok önemli bir payı olduğunu söylemek istiyorum. Sizlerin yapıcı haberleri sadece bana değil, tüm takımımıza güç verdi’’ dedi.

KARAKTER VE KALİTE BİRLEŞİNCE BAŞARI GELDİ

Teknik direktörlük görevini devraldığında takımın psikolojik olarak bitik bir durumda olduğunu, kendisi ile ilgili çokça soru işareti olduğunu belirten Balcıoğlu, ilk devre sonuna kadar takımı mental anlamda iyileştirmek adına teknik ekip olarak yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Devre arasında astronomik rakamlar isteyen futbolcularla değil, genç, başarıya aç ve hayalleri olan futbolcuları kadrolarına kattıklarını kaydeden Balcıoğlu, Başakşehir’den yaptıkları 3 transferin kendilerine önemli bir katkı sağladığını söyledi. Balcıoğlu, Başakşehir Kulübü’ne ve Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya da transferde kolaylık sağladıkları için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

KIRILMA MAÇI VELİMEŞE

 

Ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Velimeşe karşılaşmasının dönüm noktası olduğunu söyleyen Balcıoğlu, ‘’O maç öncesinde zirvenin 4 puan gerisindeydik. Olası bir mağlubiyet bizi hem zirvenin 7 puan uzağına atacak, hem de psikolojik anlamda bizi bir hayli geriye götürecekti. Allah’a şükürler olsun ki o maçı kazanarak çok önemli bir güven yakaladık’’ dedi.

Velimeşe maçıyla birlikte başlayan 6 maçlık galibiyet serisine değinen Balcıoğlu, aslan payını futbolcularına verdi. ‘’Savaşları komutanlar yönetir ama savaşları askerler kazanır’’ diyen başarılı teknik adam, takımda yer alan tüm futbolcuların büyük bir mücadele örneği göstererek Darıca G.B camiasına yakışır bir duruş sergilediğini söyledi. Seri galibiyetlerin arkadaşlığı pekiştirdiğini söyleyen Balcıoğlu, tecrübeli futbolcular ile hayalleri olan futbolcuların güzel bir birliktelik sağladığını ve bunun da başarıyı getirdiğini kaydetti.

DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN ÇOK DAHA İYİYDİK

Sezonun ikinci yarısında oynanan 17 maçtan 14 galibiyet çıkarmaları ile ilgili itirafta bulunan Balcıoğlu, düşündüklerinden çok daha ekstra bir performans gösterdiklerini söyledi. Kendi sahalarında oynadıkları Diyarbekirspor maçını hatırlatan Balcıoğlu, ‘’Diyarbekirspor gibi önemli bir takım karşımızda aciz duruma düştü. Erzincanspor hariç grubumuzdaki tüm rakiplerimizi yendik’’dedi.

 

BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEDİM

 

Darıca G.B Onursal Başkanı Şükrü Karabacak’a ayrı bir parantez açan Balcıoğlu, futbolculuk ve antrenörlük kariyerinde Karabacak gibi takımı sahiplenen bir belediye başkanı görmediğini söyledi. Sezonun ilk yarısında kulüp başkanı olan Mustafa Öztürk ve mevcut başkan Mücahid Vural’a da teşekkür eden başarılı çalıştırıcı, ‘’Bir gün olsun para konusunda takımımızı aksatmadılar. Bunun karşılığı oyuncularımıza enerji olarak geri döndü. Şunu net olarak söylüyorum, biz bir takımla oynamadık. Karşımıza çıkan her takım birileri için mücadele etti. Herkese cevabını sahada veren futbolcularımızı yürekten kutluyorum’’dedi.

 

ORDU’DA HİSSETTİK, BAĞCILAR’DA İNANDIK

 

Ligin 16.haftasında 9 kişi ile 4-2 kazandıkları Yeni Orduspor maçı sonrasında şampiyonluğa oynayacaklarını htiklerini kaydeden Balcıoğlu, 31.haftada oynanan 2-0 geriden gelip 3-2 kazanılan Anadolu Bağcılar maçı sonrasında ise şampiyon olacaklarına inandıklarını belirtti. Ekip arkadaşlarını unutmayan Balcıoğlu, ‘’Ferruh hoca, Seyhan hoca ve tabiri caizse Darıca’nın çocuğu olan Hasan hoca takımımıza inanılmaz katkı sağladılar. 10 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğun bana nasip olması da ayrıca anlamlı. Kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum. Bana destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum’’dedi.

 

DEVAM EDERSEK 12 TRANSFER LAZIM

 

Konuşarak değil, çalışarak şampiyon olduklarını söyleyen Darıca G.B Teknik Direktörü Uğur Balcıoğlu, göreve devam etmeleri halinde ise planlamalarının hazır olduğunu söyledi. Balcıoğlu, ‘’Eğer göreve devam edersek ve zirveye oynayan bir takım kurulacaksa 8 nokta olmak üzere toplamda 12 transfere ihtiyaç duyacağız’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.