‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’

‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’

 Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle dün bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardında yapılan...

 

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle dün bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardında yapılan basın açıklamasında barış ve demokrasi güçlerini Suriye’ye müdahaleyi önlemek ve Ortadoğu’daki savaşa karşı birlikte mücadeleye çağırdıklarını belirtiler. 

 

Gebze Trafo Meydanı’nda bir araya gelen ve aralarında CHP, EMEK Partisi, ÖDP, Gebze Dayanışması, KESK, TMMOB üyelerinin olduğu çok sayıda kalabalık grup sloganlar eşliğinde Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Grup yürüyüş boyunca ‘’Katil ABD, Taşeron AKP’ ve “ABD elini Ortadoğu’dan çek” sloganlarını attı. Meydana gelen grup adına basın açıklamasını Buğra Aydoğdu ve Samet Tüke okudu. ABD ve İngiltere'nin başını çektiği emperyalist güçlerin Suriye'ye karşı silah kullanma kararı AKP Hükümeti'ni çok sevindirdiğini belirten Samet Tüke, “AKP, silah kullanmanın bir Suriye işgaline evrileceğini düşünüyor. Böyle bir işgal için oluşacak koalisyona katılacaklarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hemen tereddütsüz açıkladı. Oysa Türkiye'de yabancı ülkelere asker gönderme, savaşa girme gibi konularda TBMM karar veriyor” dedi.

SAVAŞA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

Tunus'ta başlayan ve Mısır'dan sonra bütün Arap ülkelerine yayılan ayaklanmalardan sonra Tunus, Libya ve Mısır'da Müslüman Kardeşler ya da dinci iktidarlar işbaşına geldiğini belirten Buğra Aydoğdu, “Bu aşamadan sonra AKP Hükümeti Ortadoğu'da İslam-Sünni iktidarlar ve partilerin hamiliğine soyundu. Tunus ve Mısır'daki Müslüman Kardeşler hükümetlerine para yardımında bulundu. Bu iktidarların kendilerine bağlı polis ve istihbarat örgütlerinin örgütlenmesinde onlara yardımcı oldu ve Türkiye'deki on yıllık iktidar tecrübesini onlara aktardı.  Arap ayaklanmalarından önce Beşşar Esad ile iyi ilişkiler geliştiren, Suriye ile Türkiye arasındaki vize uygulamasını kaldıran, ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapan ve ticaret hacmini hızla büyüten Erdoğan, 2011'den sonra ve Suriye'de de El Kaide ve El Nursa çetelerinin silahlı mücadele başlatmasından sonra, birden Esad'a sırtını döndü” diye belirtti. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Suriye’ye silahlı müdahale yapılmasına karşı olduklarını belirtilen açıklamada, “Bütün barış ve demokrasi güçlerini Suriye’ye emperyalist müdahaleyi önlemek ve Ortadoğu’da savaşa karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz” denildi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.