Satranç Ligi’nde dördüncü etap tamam

Satranç Ligi’nde dördüncü etap tamam

 Büyükşehir Belediyesi’nin, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlediği Satranç Ligi’nde dördüncü etap maçları, geçtiğimiz günlerde...

 

Büyükşehir Belediyesi’nin, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlediği Satranç Ligi’nde dördüncü etap maçları, geçtiğimiz günlerde yapılan müsabakalarla tamamlandı

ZEVKLİ MÜCADELELER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde organize ettiği Okullar arası Satranç Ligi’nin dördüncü etabı hafta sonunda gerçekleştirildi. Zevkli dakikalara sahne olan dördüncü etabın sonunda ilkokul kategorisinde Çayırova Üç Renk Koleji’nden Cemal Arda Bilir, Ortaokul kategorisinde İzmit Özel Atafen Ortaokulundan Alperen Sel ve lise kategorisinde Kocaeli Fen Lisesi’nden Servet Hakan Altay birinci oldu.

HEYECANA ORTAK OLDULAR

İlkokul, Ortaokul, Lise kategorisinde düzenlenen ligin dördüncü etabı Körfez Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Turu öğrenci velilerinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül ve Türkiye Satranç Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Aykut İlker Mete birlikte izleyerek, heyecana ortak oldular. Dördüncü etap kapsamındaki ilk tur maçları Cumartesi günü yapıldı. Pazar günü ise etap çerçevesinde 6 tur gerçekleştirildi ve dereceye giren sporcular belli oldu.

DERECEYE GİRENLER

İlkokul kategorisinde Çayırova Üç Renk Koleji’nden Cemal Arda Bilir birinci, Derince Turgut Reis İlkokulundan Halil Maden ikinci, Derince Şükrü Aracı İlkokulundan Mehmet Bora Çelik üçüncü, Gölcük Turgut Özal İlkokulundan Tuğrul Uyar dördüncü oldu. Ortaokul kategorisinde İzmit Özel Atafen Ortaokulundan Alperen Sel birinci, Derince Alparslan Ortaokulundan Umut Arda Güzel ikinci, İzmit Şehit Ümit Balkan Ortaokulundan Ömer Göllü üçüncü ve İzmit Atatürk Ortaokulundan Halit Aktürk dördüncü oldu. Lise kategorisinde ise Kocaeli Fen Lisesi’nden Servet Hakan Altay birinci, İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi’nden Oğuz Kaan Elidolu ikinci, aynı liseden Fatih Kanlıdere üçüncü ve Dilovası Özel Enka Teknik Okulları’ndan Emre Demirbaş da dördüncü oldu.

MADALYA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Etabın sonunda dereceye giren öğrenciler için madalya töreni düzenlendi. Dereceye giren öğrenciler madalyalarını Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül ve Türkiye Satranç Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı Aykut İlker Mete’nin elinden aldı. Lig Haziran ayına kadar devam edecek. Satranç Ligi’nin beşinci etabı ise Mart  ayı içinde yapılacak. Sekiz etap sonunda, okulların en iyi üç sporcusunun tüm etaplardaki puanları toplanarak, her kategoride, en iyi üç sporcusu olan okula ödül verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan okullara bilgisayar, ikinci olan okullara fen laboratuvarı, üçüncü olan okullara ise kütüphane yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.