“Sata sata bitiremediler”

“Sata sata bitiremediler”

  14 Şeker Fabrikasının özelleştirlmesine ilişkin tepkiler artarken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Mecliste söz alarak yapılan uygulamanın...

 

 

14 Şeker Fabrikasının özelleştirlmesine ilişkin tepkiler artarken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Mecliste söz alarak yapılan uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Akar, Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilmiş tüm eserlerin AKP iktidarı ile satıldığına dikkat çekerek şunları söyledi; ‘ Seksen yılın birikiminin 17 yılda heba edildiğini söyledi. Akar AKP’nin satmış olduğu kurumları örnek göstererek Telekomu sattınız, Tüpraş’ı sattınız, Tekeli sattınız, banakları sattınız, Etibank’ı sattınız, Sümerbankı sattınız, Madenleri sattınız, gübre fabrikalarını sattınız, ama bu ülkeye bir üretim tesisi kazandırmadınız.’dedi.

 

Özelleştirmelerden 63 Milyar Dolar gelir elde edildiğini belirten Akar, bunun karşılığında ne işssizliğin azaldığını ne de bir üretime dönük yatırımın yapıldığını söyledi.

 

ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRE TESLİM EDİYORLAR

 

Sadece 10 yılda 170 Milyar Dolar bütçe açığı verildiğini belirten Akar, bugün Şeker Fabrikalarını satmaya çalışan zihniyetin bu uygulama ile pancar üreticisini bitirmeye, çalışanları işsiz bırakmaya, ve çocuklarımızı nişasta bazlı şekere ve zehre mahkum edeceğini söyledi.

2010 yılında 137 bin pancar üreticisi bulunduğun altını çizen Akar,  bugün gelinen noktada pancar üretici sayısının 67 bine düştüğünü yine Türkiye’de kotaya bağlı 1 Milyon ton Nişasta Bazlı Şeker kapasitesinin  %70’inin Amerikan Cargill şirketine ait olduğunu söylerken yapılan özelleştirmeden yine Amerikan şirketine hizmet olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.