Sarıcami projesi bir varmış bir yokmuş

Sarıcami projesi bir varmış bir yokmuş

2010’dan bu yana gündemde olan Beylikbağı Sarı Camii Projesi’nin pankartı, sırra kadem bastı. CHP’li meclis üyesi Erhan Bölük, halkın oyalandığını ima etti.

Beylikbağı bölgesinde yapımı 2010 yılından bu yana gündemde olan proje, adeta sırra kadem bastı. Geçen dönemin belediye başkanı Adnan Köşker, 2017 yılının mayıs ayında yaptığı açıklamada projenin onaylandığını, yaklaşık iki senede bitirilmesi planlanan projenin bölgeye ciddi bir değer katacağını söylemişti. Bölgenin sembolü olan tarihi sarı caminin yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını söyleyen Köşker, cami çevresinin de trafiğe kapatılacağını, çevre yolardan gidiş geliş verileceğini belirtmişti. O projeye dair afiş, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçim öncesi yine asıldı ama birkaç gün önce yine “kayboldu.” Gebze Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Erhan Bölük duruma tepkiyi sosyal medyadan gösterdi:
ÇALINDI MI, OYALAMI MI?
“Pankart yine indirildi. Gebze Beylikbağı Sarı Camii meydan projesi her seçim öncesi bir pankart asılarak proje halka tanıtılıyor. Oylar alınıyor, sonra pankart yerinden sökülüyor, sorulduğunda ‘pankartı çalmışlar’ deniliyor. Bu alışa gelmiş olay tam 10 yıldır devam ediyor. Dün yine pankart indi gittim sordum vatandaşlara. ‘Pankart duruyordu ne oldu kim indirdi bu pankartı’ dediğimde, ‘Çaldılar pankartı’ cevabını aldım. Acaba hırsızlar bu pankartı niye çalar. Yoksa bu pankart çalınmıyorsa seçim zamanı halkı kandırmak İçin mi asıyorlar bu pankartı, yorumu size bırakıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.