Sarıbay’dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e destek

Sarıbay’dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e destek

Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimleri Metin Akpınar ile Müjdat Gezen’in gözaltına alınmasına kamuoyundaki tepkiler çığ gibi büyüyor. Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay şu ifadeleri kullandı;

“Benimde takip ettiğim Halk Arenası programına konuk olan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in ifadeleri yılların hukukçusu olarak söyleyebilirim ki tehdit değil, tarihte yaşanan olaylara ithafen yaşanabilecek senaryolara bir gönderme içermektedir. Her yerde ‘Bugüne dek hiç olmadığı kadar ifade özgürlüğü var’ diyenler toplumun çok değerli iki sanatçısını hedef göstererek kürsü başından tehdit ediyor, hedef gösteriyor. Daha birkaç yıl önce Müjdat Gezen’in sahibi olduğu sanat okulu yine böyle bir hedef gösterme girişiminin ardından kundaklanmıştı. Metin Akpınar’dan, Müjdat Gezen’den nefret etmek ve bu nefreti topluma aşılamaya çalışmak hele ki onların filmleriyle tiyatro oyunlarıyla büyüyen nesillerin aklının alabileceği bir durum değil. Bu kadar güzel işler yaparak toplumun sevgisini kazanmış iki insandan nefret edebilmek, yüreğinde onların her sahnelediği işte sevgi bulan insanların aklının alabileceği bir durum hiç değildir.

ADALET BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

 Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden hocaları, cemaatleri ve nice düşman işbirlikçilerini başımıza musallat edenler hala koltuklarında otururken, meclise verilen birçok araştırma önergesi iktidar vekilleri tarafından reddedilerek üstü kapatılmışken, gelecek olan tehlikeyi görerek bununla ilgili düşüncelerini paylaşan insanları sürekli olarak gözaltına almak ülkemizde adaletin bitirilmeye çalışıldığını ve sadece istenilen kişilere hizmet etmesi için uğraşıldığının en büyük kanıtıdır. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in yıllardır Atatürk’ü, Cumhuriyet’i her yerde anlatarak mesleklerini en iyi şekilde sürdürdüğünü bilen, ülkemize zeval getirecek herhangi bir oluşum içerisinde asla bulunmadıklarına her zaman tanıklık eden biri olarak söylemek isterim ki bu konunun yakın takipçisi olacağız”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.