SANTEK’e başvuru yağıyor

SANTEK’e başvuru yağıyor

 Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, 24-27 Eylül tarihler arasında düzenleyecekleri Doğu Marmara...

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, 24-27 Eylül tarihler arasında düzenleyecekleri Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK)2013 ile ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenledi. Clup Bithynia'da düzenlenen ortak basın toplantısına Ayhan  Zeytinoğlu'nun yanı sıra Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet Barış Turabi, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, fuar organizasyonunu üstlenen Anadolu Ekspo LTD yetkilileri M.Cem Aydın ve Sadettin Haymana katıldı.

 10 ÜLKEDEN 14 FİRMA GELECEK

Fuarla ilgili bilgi veren Ayhan Zeytinoğlu, daha önce ihtisas fuar olarak düşündükleri SANTEK 2013'ü  ilk olarak karma olarak yapacaklarını kaydetti. İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak olan SANTEK'te en az 350 stant kurulmasını beklediklerini kaydeden Zeytinoğlu, “sanayi odamız ve ticaret odamızın üyelerinde 70'in üzerinde katılım olacak ayrıca Düzce, Yalova, Sakarya ve Bolu'ndan 20 firma fuara katılacak. Ayrıca Avustralya, Avusturya, Yunanistan, İtalya, Almanya, Romanya, İngiltere, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya'dan 14 firma katılacak” dedi.

 ÜCRETSİZ YAPMAK İSTERDİK

Fuar süresince Ekonomi Bakanlığı'nın konaklama desteği vereceğini de açıklayan KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Yemek+transferleri biz karşılayacağız. Bölgemizin ve firmalarımızın kalkınması ve tanıtımı için büyük fırsat olarak görüyoruz.  Fuarda stant kurmak isteyen katılımcılardan 150 lira, stantsız katılım sağlayanlardan 130 lira ücret alacağız. Bu ücretler Cinear ve TÜYAP fuarlarının ücretlerinin üçte birine denk geliyor. Gönül isterdi ki bu ücretleri de almayalım ama fuar çok büyük ekonomik maliyet getiriyor. Fuar kentin sosyal ve ekonomik hayatına da büyük katkı sağlayacak” açıklamasında bulundu.

 

BÜYÜK FİRMALAR GELECEK

Fuara Kocaeli'de faaliyet gösteren TÜPRAŞ, Ford, Sarkuysan gibi firmaların yanlarında kendi tedarikçilerini getireceklerini anlatan Z:eytinoğlu, “Burada firmalar ürettikleri makine ve teknolojileri sergileyecek. Fuara gelen firmalar bu yenilikleri görerek karşılıklı alışveriş ve işbirliği gelişecek. Kocaeli'nin dışarıya açılan kapısı olma özelliğini taşıyacak olan fuar ilk olma açısından büyük önem taşıyor. İlk fuarda başarılı olursak bunun devamı da güzel bir şekilde gelecektir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.