Sanayide güvenli yaşam için eğitim seferberliği

Sanayide güvenli yaşam için eğitim seferberliği

Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Sanayide  Güvenli Yaşam ve İş Sürdürülebilirliği Eğitimleri seferberliği başlatıldı.

Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Kocaeli depreminin 20. yılı “Afet ve Acil Durum Planı Hazırlanması ve Eğitim İşbirliği” kapsamında Sanayide  Güvenli Yaşam ve İş Sürdürülebilirliği Eğitimleri seferberliği başlatıldı. Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet B.Turabi imzasıyla oda üyelerine gönderilen bilgilendirmede eğitime katılmak isteyenlerin eğitimin koordinatörlüğünü üstlenen Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof.Dr. Şerif Barış ile iletişime geçmesi istenildi: 
BİLİNCİ ARTTIRMAK İÇİN 

“Bu eğitimin amacı; İş Sağlığı ve Güvenliği yasası gereği her çalışanın alması gereken acil durum ve afet eğitimlerini kısa, yararlı ve çarpıcı bir içerikle ele alarak sanayi tesislerinde tüm çalışanların afet bilincini artırmak ve iş salığı ve güvenliğini yaygınlaştırmak olarak belirlenmiştir.  
EĞİTİM KONULARI 
Eğitim içeriği öncelikli olarak yangın, boğulma, basit ilk yardım ile deprem, sel, hortum, dolu, heyelan ve tsunami vb. tüm doğa kaynaklı afetler ile kimyasal sızıntı, patlama ve ulaşım kazaları gibi teknolojik afetler için alınması gereken basit önlemler, dikkat edilmesi gereken hususlar ile bu afetler sırası, sonrasında doğru davranış şekillerini içermektedir. 
GÜVENLİ ÇALIŞMA SİSTEMİ 
Ayrıca, işyerlerinde yapılması gereken tatbikatlar ile bu tatbikatlarda yapılan yanlışlar gösterilerek işyerlerinde güvenli bir çalışma sisteminin nasıl olması gerektiği konuları öğretilecektir. Acil durum ve yaşanılan afetlerle oluşan ruhsal travma ve psikososyal sorunların üstesinden gelme yöntemlerine de değinilecek diğer önemli hususlardır.

40 SAAT SÜRELİ 
 
Bu kapsamda; Kocaeli Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi’nden farklı uzmanların vereceği eğitmen eğitimleri toplam 40 saat olarak planlanmıştır. Eğitimlerin yaklaşık 20 saati uzaktan eğitim yöntemi ile diğer yarısı ise yüz yüze olarak yapılamaktadır.  Çok tehlikeli işyeri sınıfında bulunan işyerleri için veya özel talep gelmesi durumunda eğitimin süresi tesiste bulunan patlayıcı, yanıcı ve tehlikeli maddelerin durumuna göre karşılıklı görüşme ile artırılabilecektir.”
Söz konusu eğitim programı bu yıl içinde mart ayında, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde de MARKA’nın desteğiyle uygulanmıştı. Programın iş kazalarının önüne geçmede etken olacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.