Sanayi ve üniversite işbirliği

Sanayi ve üniversite işbirliği

**Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’nı Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı dün...

**Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’nı Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı dün Meclis Başkanı H. Tahsin Tuğrul başkanlığında Gebze Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Meclis Başkanı H. Tahsin Tuğrul, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve meclis üyeleri katıldı. Oda faaliyetleri ile ilgili olarak bir konuşma yapan Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Bugün bize ev sahipliği yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’e ve üniversite hocalarına teşekkür ediyorum.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Kocaeli’nde ocak ayında ihracatında 1.9 milyar dolarlık bir ihracatımız oldu. Yüzde 8,5 gibi bir artış olmuş. İthalatımızda ise yüzde 43 gibi bir artış olmuş. 4.2 milyar dolara çıkmış. Kocaeli’nde enflasyon oranlarına baktığımızda TÜFE 10.35, ÜFE 12.14 hızlı bir düşme olduğunu görüyoruz. İlimizdeki Ar-Ge merkezi sayısı 90’na çıktı.” dedi. Ayhan Zeytinoğlu’nun ardından Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün de bir konuşma yaparak, “Ülkemizin üretimine en çok katkı sunan sanayicilerle birlikteyiz. Türkiye’de ilk defa bir sanayi odası meclisi bir üniversitede gerçekleştiriliyor.

ÜNİVERSİTEYİ GEZDİLER

Kocaeli Sanayi Odası Gebze Teknik Üniversitesi için çok önemli bir paydaş. Gebze Teknik Üniversitesi Vakfı’nda Kocaeli Sanayi Odası’nın olması ve üniversitenize verdiği katkılar çok büyük. Birçok projede bizlere destek veriyorlar. Sanayi ve üniversite işbirliğinin olması için sürekli bir araya gelmek istiyoruz. Sizlerin üniversitemizi daha iyi tanıması için sizleri sürekli üniversitemizde ağırlamak isteriz.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Kocaeli Sanayi Odası meclis üyeleri Gebze Teknik Üniversitesi’ni gezerek yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Haber:  Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.