Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ŞAMPİYONLUK MU ? İSTİKRAR MI?

ŞAMPİYONLUK MU ? İSTİKRAR MI?

 

 

 

***Şampiyonluk kelimesi kulüpler içinde coşku ve  heyecan oluşturuyor gibi görünse de aslında; Olumsuz tarafları ve etkileri daha fazla; Kulağa hoş gelen, şampiyonluk cümlesi ağızlara alındığında ve yaygınlaştığında; Beklenti haliyle büyüyor ve kusursuz bir takım beklentisi oluşuyor. Önüne gelene 4-5 atacağız algısı oluşurken rakip takımlarında hedefleri olduğu ve onlarından 11 kişiyle mücadele edeceği unutuluyor. Beklentilerin biraz uzağında kalan takıma olan güven duygusu sezon başında sarsıldığında stresin boyutu artıyor.

 

SESSİZ VE DERİNDEN

*** Umutlar hayal kırıklığına dönüştürebiliyor. Biz şampiyonuz, önümüze geleni yeneceğiz, söke söke şampiyon olacağız gibi iddialı cümleler kullanırsan; Taraftarın beklentisini, futbolcuların stresini arttırırsın. İddialı söylemler  rakip takımı yok saymak algısı oluşturacağı için, onların hırsını, mücadele gücünü artırırsın. Takımın kırılgan bir yapıya sahipse, Teknik kadron krizi çözmek yerine;  başarısızlığını kapatma mücadelesi verirken takım içinde dengeleri bozarsa emekler yerle bir olur.   Ben şampiyon olacağım dersen; Federasyon ve hakemler nezdinde ters teper. Hop ne oluyor derler(!) hedefe sessiz ve derinden ilerlemekte yarar var.

 

BİRLİKTE SEVİNİP, BİRLİKTE ÜZÜLEBİLMEK

***Şunu iyi bilmekte yarar olmalı; Başarıya giden yolda akılcı, soğukkanlı politikalar izlenmeli.

 

Şampiyonluk kelimesini dillere destan ederken buna sadece yönetim ve taraftar olarak değil takım olarak inanmak gerekir. İnanırken mücadele ettiğin rakiplerden daha doğru kadro oluşturup ve doğru futbol ortaya koymak şarttır. Uzun futbol maratonunda da;  Takım ile taraftarın birlikte sevinip birlikte üzülme duygusunu yakaladığı zaman; Kazanımlar sadece sportif başarı olmaz. Belki o sezon şampiyonluk gidebilir ancak camianın birbirine olan bağlılığı artar yıllarca kalır. Bu da  gelecek yılları kazanmak anlamına gelir. Camia içinde bağlılığı, sahiplenme duygusunu tek yürek olmayı başaramadığın zaman şampiyon olsan neye yarar? Dünya şampiyonu olan kulüplerin sevinçleri bile 3 gün sürüyor. Bizlerin ve gönül verdiğimiz kulüplerin sportif başarıdan önce kazanmamız gereken daha bir çok şeyin olduğunu hatırlatalım. Önce; birlikte sevinip, birlikte üzülme, sıkıntıları birlikte çözebilme duygusunu camia olarak bir karakter biçimi haline getirebilirsek o zaman aydınlık geleceğe doğru adımlar atılabilir. İstikamet o yönde. İstikrar sağlanırsa başarı zaten kendiliğinden gelir.

Bu yazı toplam 1171 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi