Saldırı, MİT, CİA ve IŞİD’li militanlar

Saldırı, MİT, CİA ve IŞİD’li militanlar

Yine bir travma yaşadık, hem de en acısından…

Hepinizin dağarcığında son bir yılda yaşanan bombalı saldırıların sonuçları tazeliğini koruyordur eminim ki. Ama, yine de kısaca anımsamakta yarar var.

Son bir yılda gerçekleştirilen saldırılarda 300'e yakın kişi yaşamını yitirdi. Saldırıların bilançosu şu şekilde;

5 Haziran 2015: Diyarbakır’da HDP’nin mitinginde iki ayrı patlama meydana geldi. 7 Haziran seçimlerine 48 saat kala meydana gelen ve IŞİD’in düzenlediği saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.

20 Temmuz 2015: Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD tarafından düzenlenen canlı bombalı saldırıda biri saldırgan 33 kişi hayatını kaybetti.

10 Ekim 2015: Ankara’da barış mitingi öncesi GAR’da IŞİD’in iki canlı bombası kendini patlattı. Saldırıda 101 kişi yaşamını yitirdi.

12 Ocak 2016: İstanbul Sultanahmet’te turist kafilesi hedef alındı. IŞİD’in üstlendiği canlı bomba saldırısında 11 Alman turist öldü.
14 Ocak 2016: Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde PKK ilçe emniyet müdürlüğü binasını ve çevresindeki lojmanları hedef aldı. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi.

17 Şubat 2016: Ankara’da askeri servise TAK'ın bombalı araçla düzenlediği saldırıda 28 kişi yaşamını yitirdi.
13 Mart 2016: Ankara Kızılay’da TAK'ın bombalı araçla düzenlediği saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi.

19 Mart 2016: İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’nde IŞİD’li bir canlı bomba kendini patlattı. Saldırıda 3’ü İsrailli 1’i İranlı 4 turist öldü.
27 Nisan 2016: Bursa Ulu Cami’de düzenlenen TAK saldırısında 13 kişi yaralandı.
12 Mayıs 2016: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dürümlü mezrasında bir bomba yüklü kamyon patlatıldı. 16 vatandaş yaşamını yitirdi.

7 Haziran 2016: İstanbul Vezneciler’de düzenlenen TAK saldırısında 6’sı polis 12 kişi yaşamını yitirdi.
Veeeeeee,

28 Haziran 2016: İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönelik IŞİD saldırısında 42 kişi yaşamını yitirdi 239 kişi yaralandı.

Bu ülke halkının 7 Haziran 2015’te ortaya çıkan politik tablonun değiştirilmesi adına kurgulanan yeni dönemde yaşadığı travmalara bakar mısınız ?

Son bir yılda 12 büyük saldırıda 300’e yakın kişi yaşamını yitiriyor…

Ne oluyor, bu ülkede savaş mı var ? 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşesinde "MİT haziran ayının başında, Atatürk Havalimanı'na yönelik DEAŞ saldırısı olabileceği yönünde, Emniyet'e ve Jandarma ve Ulaştırma Bakanlığı'na uyarıda bulunmuş.‘Böylece 250-300 kişinin kurtarıldı' değerlendirmesi yapılıyor" ifadelerini kullanıyor.

Ne yani, övünelim mi ?

Başka bir değerlendirme, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) direktöründen geldi…

Direktörü John Brennan, IŞİD’in, terörü Türkiye geneline yaymayı hedeflediğini söylüyor.

Washington’ın Ankara’yı daha önce defalarca uyardığını ancak Türkiye’nin bu uyarılardan rahatsız olduğunu ifade eden Brennan, “Türkiye, Suriye sınırı üzerinden yabancı cihatçıların giriş çıkışlarını denetleme konusunda başarısız oldu” derken, Irak’ta koalisyon güçleri tarafından kullanılan uçakların Türkiye’den havalandığını anımsatarak, IŞİD’in Türkiye’yi hedef alması için ortada çok neden olduğuna da dikkat çekiyor.

Haksız diyebilir misiniz ?

Peki, bizim Meclis’te neler oluyor dersiniz ?

Atatürk Havalimanı’ndaki IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba  saldırısı ardından CHP, HDP ve MHP’nin ayrı ayrı verdiği araştırma komisyonu kurma yönündeki önerge, AKP'li vekillerin oylarıyla reddediliyor.

AKP milletvekillerinin bu tavrını nasıl okumak gerekir ?

Saldırıyı yapan teröristlerin örgütü konusunda bir sıkıntı yok. IŞİD ya da DEAŞ.

Saldırganların kimlikleri de belli oluyor. Bir tanesinin Çeçen uyruklu Osman Vadinov olduğu tespit edilmiş. Vadinov’un bombalı saldırı öncesi IŞİD’in Suriye’deki üssü Rakka’dan geldiği de belirlenmiş.

MİT’in önceden bilgisi var ama gerekli önlemler yeterince alınmamış.

CİA Direktörü’nün değerlendirmeleri ve işaret ettiği noktalar çok açık,

Ama, o militanlar ellerini kollarını sallayarak havalimanına gelip önce uzun namlulu silahlarla ateş ediyor sonra da kendilerini patlatıyor, ülke insanına da yeni bir travma yaşatıyor.

 

Bu bir yılda yaşananların siyasi sorumluları ne yapıyor dersiniz ?

Bu yazı toplam 77 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi