Şair Adnan Yücel Anılıyor

Şair Adnan Yücel Anılıyor

Toplumcu gerçekçi şiirin en önemli temsilcilerinden şair Adnan Yücel Gebze de Bilim ve Sanat Kooperatifinin gerçekleştireceği bir etkinlikle anılıyor.

‘’Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek’’ şiiriyle şiir severlerin hafızalarında önemli bir yer edinen Adnan Yücel BİLKAR tarafından düzenlenecek olan etkinlikte anılıyor. 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikte şairin şiirleri okunacak, şiirlerinden bestelenmiş ezgiler seslendirilecek ve Adnan Yücel’in hem sanatı hem hayatı konuşulacak. 
Etkinlikle ilgili basına bilgi veren gazeteci Halil Yeni ‘’Adnan Yücel 12 Eylül sonrası oluşan ‘’suskunluk yıllarının’’ gür sesle bağıran şairidir. Şiirlerinde Seksen darbesinin politik, yaşamsal ve duygusal acılarını taşıyor fakat içinde bulunduğu dönem ne kadar karanlık olursa olsun mutlaka aydınlığa ulaşılacağına inanıyordu. Gebze de bir ilki gerçekleştirecek ve şairi anacağız’’ dedi. 
Etkinlik 22 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da BİLKAR söyleşi salonunda gerçekleşecek ve etkinliğe edebiyatçı Müslüm Kabadayı’da konuşmacı olarak katılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum