Sahibinden. Giderayak. Kelepir!

Sahibinden. Giderayak. Kelepir!

31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Çayırova Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Şevki Demirci ilk girişiminde “sıfır” çektiği 49 dükkânı yeniden satışa çıkarttı. 48’inde 7.69 ile 27.27 oranında indirime gitti

bina-002.jpgbaskan-001.jpg

** Toplam muhammen bedel, yüzde 19.37 oranındaki düşüşle 86.7 milyon TL’den 69.9 milyon TL’ye geriledi. Satış girişimi belediyenin müstakbel başkanı ile Darıca BMÜ AKP’li üyesi Yasin Altay’ı da yakından ilgilendiriyor 

 

Çayırova Belediyesi, 20 Aralık’ta toplam 86.7 milyon TL’ye satışa çıkarttığı 49 adet işyerine alıcı bulamamıştı. Aynı işyerleri bugün (18 Şubat Pazartesi) yeniden ihaleyle satışa çıkartılacak. Muhammen bedel 69 milyon 925 bin TL’ye geriledi. Toplamda indirim oranı yüzde 19.37 oldu. Sadece bir işyeri aynı fiyattan satışa çıkartılırken diğer 48 işyerinde indirim oranları yüzde 7.69 ile yüzde 27.27 oranında değişkenlik gösteriyor.

BELEDİYENİN TEK MÜTEAHHİDİ

ALTAY’I DA YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

İlkinde hiç ilgi gösterilmeyen satışlar ola ki gerçekleşirse Çayırova’nın müstakbel belediye başkanının elini kolunu bağlayacak zaar AKP’li Belediye Başkanı Şevki Demirci yine aday gösterilmedi. Satış Demirci döneminde belediyenin tüm işlerini aldığı açığa çıkan, Çayırova Belediye Meclisi’nin AKP’li üyelerinden birinin kardeşiyle ortaklığı olduğu da iddia edilen Darıca Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi, inşaat müteahhidi Yasin Altay’ı da, parasını alamadıysa yakından ilgilendiriyor. ali-ucar-2.jpgyasin-altay.png

 

Altay’ın belediyeye ait tüm işleri aldığı CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya tarafından 2018 yılının nisan ayındaki basın toplantısında öne sürülmüş, Yasin Altay suskun kalarak iddiayı doğrulamıştı.

 

UÇAR: MECLİS KARARI ALINDI MI?

Satış girişimine ilk tepki Çayırova Belediye Meclisi’nin Saadet Partili üyesi Ali Uçar’dan geldi. Uçar, 09 Şubat Cumartesi günü SP Çayırova Belediye Başkan adayı Yusuf Aksu için düzenlenen basın toplantısında, “İnşaat malzeme fiyatlarındaki fahiş artışa rağmen işyerine göre yer yer yüzde 25’lik düşüş neye göre yapıldı. İlkinde alıcı çıkmamıştı. İkinci satış girişimi için Meclis kararı alındı mı, bilmiyorum!” dedi. Uçar ayrıca şunları söyledi:

SEÇİLECEK BAŞKANA BIRAKILMALIYDI

“Maliyetlerin yükseldiği bir sektörde niyet sorgulanmalı. İşyerlerinin akıbeti, 31 Mart’ta seçilecek belediye başkanına bırakılmalıydı. Şekerpınar’da da 15 günde bir satış yapılıyor. Sadece belediyeye ait işyerlerinin satışında 20 milyon TL civarı kamu zararı var. Siyasetin dışında bir satış vakası. Engellemeye gidilmeli.” 

13 BİN 784 METREKARE KAPALI ALAN

Çayırova Belediyesi tarafından ikinci defa satışa çıkartılan iş yerlerinin toplam brüt alanı, 13 bin 784.12 metrekare. İşyeri bazlı değerlendirmede de metrekareler, brüt olarak belirtildi. C10’daki bir işyeri, bir önceki fiyattan satışa çıkartılırken en yüksek indirim, yüzde 27.27 ile A Blok, 16’ncı bölümdeki işyerinde. İndirim oranları sabit değil. En düşük indirim oranı yüzde 7.36.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.