Saadet Gebze’de Erbakan heyecanı ve azmi

Saadet Gebze’de Erbakan heyecanı ve azmi

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı, Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı nezaket ve dürüstlük temalı programda, anlaşılması için anlatarak andı.

atik-agdag-.jpgbiral-aydin.jpgburcu-cetinkaya.jpgnurettin-celik.jpg

** Yerel seçimden ötürü siyasetin de yapıldığı programda Gebze Belediye Başkanlığı’nın Erbakan azmi ve heyecanıyla kazanılacağı vurgusu sıklıkla yapıldı

 

Milli Görüş Lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan vefatının 8’nci yılında Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı tarafından Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “Nezaket ve dürüstlük” temalı anma ve anlama programıyla andı. Programa konuk konuşmacı olarak Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atik Ağdağ katıldı. 24 Şubat – 02 Mart arası Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Saadet Partililer’in vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

HAKKIN RIZASI İÇİN YAPILAN MÜCADELE

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, 27 Şubat 2011’i, “83 yıllık ömrün, 50 yıllık hakkın rızası için yapılan siyasi mücadelenin nihayete erdiği gün” diye tanımladı. Erbakan’ın ölümünün sadece Saadet Partililer ve Milli Görüşçüler değil bütün ülkeyi ve İslam alemini üzüntüye boğduğunu kaydeden Korkmaz, “Hocamızın, İslam dünyasının her tarafında izleri vardı. Başı sıkıntıya düştüğünde Aliya’nın, Çeçenistan işgale uğradığında Dudayev’in, Rumlar Türkler’i katletmeye başladığında Denktaş’ın yanındaydı o” dedi.

ŞARTLARA TESLİM OLMADI

“Yolu doğru olanın yükü ağır olur” misali Erbakan’ın hep imkansızlıklar, zorluklar, baskılar, yasaklar içindeki mücadelesinden en olumsuz şartlarda bile vazgeçmediğini kaydeden Korkmaz, “Şartlara teslim olmadı. Bilakis şartları teslim almaya uğraştı. 50 yıllık siyaset ve devlet hizmetinden biz Milli Görüşçüler’e tertemiz bir nam, güçlü bir siyasi miras, yeni hedefler için çalışma umudu bırakarak aramızdan ayrıldı” diye konuştu.

O TABELAYI YİNE ASALIM

Sözlerini yerel seçime değinerek tamamlayan Korkmaz partililerine atfen, “Gebze’de seçimi kazanmaya aday bir partiyiz. İlçe başkanınız olarak siz değerli kardeşlerimden bu seçimi kazanmak için Erbakan hocamızın tekerlekli sandalyede verdiği mücadeleyi vermenizi, 1 Nisan’ı takip eden günlerde belediye binasında yeniden, ‘Rüşvet alanda verende Mel’undur’ tabelasını asma fırsatı yakalamanızı rica ediyorum” diyerek ve Erbakan’ı yeniden rahmetle anarak tamamladı.

ÇELİK: BİR ÖMÜR YAŞADIK DOYAMADIK

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik sözlerine, “Bazı anlar vardır. İnsan bitmesini istemiz. Bazen de saatler geçmek bilmez. Biz Erbakan hocamız ile bir ömür yaşadık, doyamadık. Beraber yürüttüğümüz çalışmaları, onun ardından devam ettiriyoruz” diyerek başlayıp ayrıca şunları kaydetti:

AHLAKIN VE UMUDUN İFADESİ

“Erbakan denilince herkesin kendi dünyasına göre bir algısı var. Milli Görüşçüler aslına bakıldığında Erbakan hem siyasetin, hem ekonominin, hem ahlakın, hem umudun ifadesi olmuş. Bu noktada bize bıraktığı mirası kendi içimizde etkin biçimde kullanmak için gayret göstermeliyiz.”

BULUNDUĞUMUZ YERE DEĞER KATTIK

İl başkanı olarak siyaset yapma hakkı olduğunu da belirten Çelik yerel seçime yönelik olarak ise şunları söyledi: “Gebze önemli bir ilçe. Gebze’nin önümüzdeki beş yılını planlayacak kıymetli belediye başkanımız da burada. Bizler geçmişten günümüze, bulunduğumuz yere değer katan çalışmaları yapan bir teşkilatız. Hocamız bize bu duyguyu bize aşıladı.

NE YAPILDIYSA BİZİM DÖNEMDE YAPILDI

Gebze’de ne yapıldıysa bizim dönemimizde, merhum Penbegüllü döneminde yapıldı. Gebze’nin geri kalmış yedi mahallesi için, üzerinden üç dönem geçmesine rağmen o dönem yapılan çalışmalar bir daha yapılmadı. Millet bunları, ‘Erbakancı’ deyip üç dönem boyunca seçti. Seçilen her başkan da hizmet için, kendi dünyasında bir takım adımlar attı.

KÖŞKER MUTLU ETTİ AMA!

Mevcut belediye başkanımızın da (Adnan Köşker) en büyük projesi, ‘Gebze halkını mutlu etmek’ idi. Tabi ki adayları açıklanınca Gebze Halkı mutlu oldu, en büyük projesini gerçekleştirdi. Ancak o mutluluğu bugün AK Partililer bile yaşayamıyor. Çünkü daha mevcut gitmeden, önümüzdeki beş yılın nasıl olabileceğini onlar da planlayabiliyor. Sahada da bizler görüyoruz.

Onun için kente değer çalışmaları yoğunlaştırmalıyız. 1 Nisan’dan sonra o çalışmaları yapacağız ama 1 Nisan’a kadar partililerimizin yoğun bir şekilde çalışmasına ihtiyaç var.”

HAYALLERİ HAYALLERİMİZ GİBİYDİ

Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Op.Dr. Burcu Çetinkaya, Türkiye’nin sahip olduğu bazı değerlerinin kıymetini yeni anladığı bir dönemde olduğumuzu belirtip, “Merhum hocamızın ülkemiz için yeni dönemde birçok hayali vardı. Tıpkı bizim Gebze için hayalleri olduğu gibi” dedi. Çetinkaya şöyle devam etti:

EKTİĞİ TOHUMLAR FİLİZLENİYOR

“Bu bir bayrak taşıma görevi. Miras aldığımız bu bayrağı hakkıyla taşımaya devam edeceğiz. Merhum Erbakan hocamızın ektiği tohumlar artık filizleniyor. Dürüst olmak gerekirse Gebze için dürüst belediyecilik dönemi başlıyor. Ülkemiz ve Gebzemizin bizlere; dürüst, ahlaklı ve hoşgörülü siyasetçilere emanetidir. Bu dönemin öncüleri Milli Görüş hareketinin dürüst kadroları, mimarı ise bütün Gebze Halkı olacaktır.

DÜRÜST, AHLAKLI ŞEFFAF SİYASET

Bizler dürüst, ahlaklı ve şeffaf bir siyaset anlayışı ile sevgi ve kardeşliğin teminatıyız. En önemli özelliğimiz Erbakan hocamızdan bize miras kalan heyecanımızdır. Bu heyecan ile Gebze için hayallerimizi gerçeğe dönüştürme zamanıdır. İnançla, coşkuyla, kolkola ve hep beraberiz.

NİSAN AYI GEBZE’NİN BAHARI OLACAKTIR

Önümüzde 31 Mart seçimleri var. ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ diyenlerin aksine merhum Erbakan hocamızın söylediği gibi, her bahar bir çiçekle başlar diyorum. Nisan ayı Gebze’nin baharı olacaktır. Gebze Halkı bizden bunu istiyor. Biz bunu vereceğiz. Bunun için bun salonda olanlar olarak en ihtiyaç duyduğumuz hiç Hocamızdan bize kalan heyecandır. Heyecanlıyız.”

ÇOK AZ İNSANA NASİP OLUR

Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Genel Başkan yardımcısı Birol Aydın ise salondaki Erbakan’a atfedilen bir yazıyı göstererek, “İlim, fikir, siyaset, devlet ve dava adamı. Herhalde bu özelliklerin tümü dünyada, yaşadığımız yüzyılda çok az ya da çok nadir insana nasip olacak özelliklerdir” dedi. Aydın şöyle devam etti:

CENABI HAKK’IN BAHŞETTİĞİ ÖZELLİKLER

“Ülkemiz ve İslam dünyasında büyük dava adamları oldu. Asrın adamları, siyaset, ilim adamları oldu. Ama aynı anda bütün bu özellikler Erbakan hocamızda oldu. Büyük bir değer. Kendisiyle 2002’den bu yana çalışmış bir kardeşiniz olarak, 2007’den vefatına kadar da, ‘Saraydan halk idare edilmez’ diyerek Ankara’ya davet etmesi üzerine en yakından bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum ki ondaki nezaket, ondaki kibarlık, hoşgörü, sabır sonradan elde edilecek özellikler değil. Cenabı Hakk’ın o kula, hocamıza bahşettiği özellikler. Ondaki mücadele azmi tarif edilecek gibi değil.”

Birol Aydın sözlerini Erbakan ile anekdot anlatarak tamamladı. Programın son konuşmacısı Erbakan’ın sağlığında Saadet Partisi’nin Tanıtım Birim Başkanı olarak görev yapan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve SP Genel Başkan yardımcısı Atik Ağdağ oldu. Ağdağ konuşmasında Erbakan ile yaşadığı anıları, onun söylem ve önerileri, nasihatleri ile pekiştirdi.

Gebze Belediye Kültür Merkezi’ndeki program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Halil İbrahim Yıldız’ın Kuranı Kerim tilavetinin ardından konuşmalara geçildi. Programın sunumunu ilçe yönetiminden Süleyman Önver üstlendi. Önver, Burcu Çetinkaya’yı mikrofona davet ederken şöyle bir uyarıda bulundu:

BU ALGIYA HAYIR DİYORUZ

“Son yıllarda şöyle bir anlayış propaganda yolu ile yayılmaya başladı. ‘Çalıyorlar ama çalışıyorlar’ı çeşitli vasıtalarla duymayan yoktur. Sanki çalmadan, kul hakkı yemeden, emanet edilen imkanları zayi etmeden kamu yönetiminde çalışmak mümkün değilmiş gibi bir algı oluşturuyorlar. Bu algıya karşı Saadet Partililer olarak şiddetli bir şekilde, ‘Hayır’ diyoruz. Saadet Partisi’nin çalmadan çalışacak, cepsiz ceketli kadroları var.”

Birol Aydın’ın konuşması öncesi belediye meclis üyesi adaylarının salondakileri selamladığı programı Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Mustafa Türel ile birlikte partili yöneticiler, üyeler, muhtarlar ve muhtar adayları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri de izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.