Rıdvan Şükür, Galatasaraylı Sporcu Anısına Koştu

Rıdvan Şükür, Galatasaraylı Sporcu Anısına Koştu

  Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Galatasaraylı sporcular derneği tarafından düzenlenen 2. Cahit Önel Kır koşusuna katıldı.  3000...

 

 

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Galatasaraylı sporcular derneği tarafından düzenlenen 2. Cahit Önel Kır koşusuna katıldı.

 

 3000 metre hendekli koşusunda 1952 Helsinki olimpiyatlarında finalda ülkemizi temsil eden Cahit Önel  koştuğu dönemde  21 Türkiye rekorunu elinde bulundurmuştu. Ayrıca 1956 Melbourne ve 1960 Roma Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmişti. Gebze dağcılık ve Doğa Sporları kulübü başkan yardımcısı Rıdvan Şükür, Olimpitatlarda final koşmuş eski rekortmen atlet anısına düzenlenen bu anlamlı koşuya katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

 

Vefa Duygusuyla koştuk

 

 

Galatasaray’ın unutlmaz sporcularından Cahit Önel anısına yapılan kır koşusu Üsküdar-Validebağ  parkurunda yapıldı. Ülkemizi ve Galatasaray’ı  yurt dışında başarıyla temsil eden 1946 yılından Atletizmi bıraktığı 1964 yılına kadar katıldığı yarışlarda sayısız başarılar elde eden sporcu anısına düzenlenen koşuya katılan dağcı Şükür, geçmişte başarılar gösteren bu önemli sporcuya vefa duygusuyla koştuğunu söyledi. Türk Atletizminin önemli ismi Cahit Önel  1970 yılında Ankara’da  vefat etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.