“Resmi ilanlara  3 yıldır zam yok”

“Resmi ilanlara 3 yıldır zam yok”

 ** CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Üç yıldır resmî ilanlara zam yapılmamış, Anadolu'da binlerce gazete can çekişmekte”dedi. CHP...

 

** CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Üç yıldır resmî ilanlara zam yapılmamış, Anadolu'da binlerce gazete can çekişmekte”dedi.

 

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yerel basının yaşamış olduğu sorunları Meclis gündemine getirdi.

 

Torba yasa görüşmelerinde sık sık söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın gündeminde yerel basının yaşamış olduğu problemler vardı.

Yerel Basın yayın organlarının, büyük bir öneme sahip olmasına rağmen, çok çeşitli sorunlarla uğraştığını belirten Akar,  Bu sorunların en başında ekonomik koşulların geldiğini,  Siyasi iktidar tarafından resmi ilanlarını da kaybetmenin eşiğinden dönen yerel medya organlarının, ayakta kalabilmesi için Devletin ekonomik desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ANADOLU BASINI FERYAT EDİYOR

 Akar yapmış olduğu konuşma da şunları söyledi, ‘’Sayın Bakan, sözüme "Anadolu basını feryat ediyor." diye başlamak istiyorum. Üç yıldır resmî ilanlara zam yapılmamış, Anadolu'da binlerce gazete can çekişmekte. Yerel basının önemli bir gelir kaynağı olan resmî ilanlara üç yıldır zam yapılmadığı gibi kâğıttan, personele kadar bütün giderleri ciddi şekilde artmıştır. Şimdi, sormak istiyorum: Resmî ilanlara zam yapmayı düşünüyor musunuz? Yerel basının bir nebze nefes alabilmesi için bir çalışmanız var mı?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.