Rekabet fiyat değil  kalite üzerinden olmalı

Rekabet fiyat değil kalite üzerinden olmalı

Faaliyet gösterdiğiniz alanda çok sayıda özel okul var. Rekabet durum ve koşulları başta olmak üzere sektörü bir değerlendirir misiniz?

 

  • Faaliyet gösterdiğiniz alanda çok sayıda özel okul var. Rekabet durum ve koşulları başta olmak üzere sektörü bir değerlendirir misiniz?

 

  • Ben aynı zamanda Gebze Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Komisyonu üyesiyim. Bölgemizdeki özel okulları geziyor; Kocaeli ve Körfez Ticaret Odaları’nın komisyon üyeleri ile de zaman zaman bir araya geliyoruz. En önemli sorun rekabetin fiyatlar üzerinden yapılması. Halbuki kalite üzerinden rekabet içinde olmalıyız.

 

  • Özel okulların bazılarının öğrenciye not, karne veya diploma verirken çeşitli sebeplerle notları çok şişirdiği de söyleniyor.

 

  • Bu tür uygulamalar olduğunu biz de duyuyoruz. Bu gibi durumlarda talep ağırlıklı olarak velilerden geliyor. Biz böylesi teklifler geldiğinde veliye doğruyu ve dürüstlüğü çocuğa birlikte öğretmemiz gerektiğini, hak ettiği puanlandırmanın üzerinde bir puan edinemeyeceğini anlatıyoruz. Olması gereken de budur. Bize öğrencisini getiren veli, Pelikan’ın bu konudaki disiplinini bilerek geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.