RECEP DURSUN:  “AKP, YSK sayesinde yine atı alıp Üsküdar’ı geçti”

RECEP DURSUN: “AKP, YSK sayesinde yine atı alıp Üsküdar’ı geçti”

CHP'nin 31 Mart seçimlerinde Gebze belediye başkan adayı olan Recep Dursun, sosyal medya sayfası üzerinden İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine tepki göstererek, ''AKP, YSK sayesinde yine “Atı alıp Üsküdar’ı geçti”dedi.

CHP'nin  31 Mart seçimlerinde  Gebze belediye başkan adayı olan  Recep Dursun, sosyal medya sayfası üzerinden İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine tepki göstererek, ''AKP,YSK sayesinde yine “ Atı alıp Üsküdar’ı geçti”dedi.
Recep Dursun şunları ifade etti:
''İstanbul seçimlerini iptal eden YSK kararında;
“Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle…” şeklinde deniliyordu.
Demek ki seçimlerin iptali için iki şartın birden gerçeklemesi lazım;
1-Bazı sandık kurullarına sivillerin başkan atanmış olması,
2- Ve bu yüzden seçim sonuçlarının etkilenmiş olması.
YSK’nın kendisinin daha önce verdiği;
Erzurum / Pasinler’deki seçimlerde sandık kurulunda “..muhtar âza adayları..” üye yapılmış, yani sandık kurulu yasalara aykırı bir tarzda teşkil edilmişti. Seçimi kaybeden muhtar adayı,bu yüzden seçimlerin iptalini istedi. Erzurum İl Seçim Kurulu seçimleri iptal etti... Fakat İlçe Seçim Kurulu, meseleyi YSK’ya götürdü.
İŞTE YSK’NIN 6 NİSAN 2019 GÜNLÜ KARARI:
“..Sandık kurulunda görev yapan âza adaylarının seçim sonuçlarına ne şekilde etki ettiklerine dair somut tespit bulunmadığından... Seçimlerin yenilenmesi kararının kaldırılmasına...” (K. No: 2760) karar verdi.
Kanuna aykırılık bakamından kamu görevlisi yerine sivil kişilerin atanmasıyla “..muhtar âza adayları..”nın atanması arasında fark yoktur. YSK, haklı olarak, sandık kurullarında görevli kişilerin “..seçim sonuçlarına ne şekilde etki ettiklerine dair somut tespit..”ler olması gerektiğini belirtiyordu.
Demek ki, sandık kurulu nasıl olursa olsun, oylama ve oy sayımlarında hile yapıldığının somut delillerle ispatı şarttır. Aksi halde seçimler iptal edilemez.
İstanbul için de YSK’nın gerekçeli kararında beklenen budur: Sandık kurulu başkanları olarak atanmış sivil kişiler, Ekrem İmamoğlu lehine “..ne şekilde..” oy hırsızlığı yapmışlar veya Binali Yıldırım’ın oylarını “..ne şekilde..” yok etmişler?!
Bunun siyasi retorikle değil,somut delillerle ortaya konulması lazımdır.
Nitekim,AK Parti’nin “..somut deliller..” dediği o itirazlar,yine YSK tarafından reddedilmişti.
Görünen o ki,YSK iptal kararını,somut delillere dayandırarak hukuka uygun gerekçelendirmesi hayli zor.
Ama,bu hukuksuz iptal kararı ile seçim yenileniyor.
Kısaca AKP,YSK sayesinde yine “.. Atı alıp Üsküdar’ı geçti..”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.