​​​​​​​“Rantçı değil demokratik-halkçı belediyecilik”

​​​​​​​“Rantçı değil demokratik-halkçı belediyecilik”

Bağımsız Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Reyhan Başaran, “Rantçı değil demokratik-halkçı belediyecilik yapacağız”dedi.

ziyaret-005.jpg

Bağımsız Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Reyhan Başaran ve EMEP yöneticileri gazetemizi ziyaret etti.

Başaran, Genel yayın yönetmenimiz Ahmet Zeki Ayar ve haber sorumlumu Cengiz Akgün’e seçimlere yönelik çalışmalarını anlattı.

Rantçı değil demokratik-halkçı belediyecilik yapacaklarını söyleyen Reyhan Başaran, “Seçim çalışmaları kapsamında Gebze bölgesinde işçileri ve sokakta ki halkla buluşuyoruz ve onlara düşüncelerimizi aktarıyoruz. Olumlu dönüşler görüyoruz. Zor koşullarda bir seçim çalışması yürütüyoruz. Arkadaşlarımızın kendi alın teriyle oluşturdukları bir seçim fonuyla bu işleri yürütüyoruz. Hiçbir şey bizim için engel değil çokta iddialıyız. Gebze işçi ve emekçi kenti onların hayatını ele alan bir yerel yönetim anlayışı yok şimdiye kadar. Bizim farklı bir iddiamız var biz sorunların kaynağına ineceğiz hayati gereksinimlerinizle ilgili düzenlemeler yapacağız. Ki bu yerel yönetimlerin görevidir.

HALK MECLİSLERİ

Halk meclisleri oluşturacağız ve bu meclisler yerel yönetimin en üst organı olacak.  Halk meclisleri mahalle ve işyerlerinden, STK ve kitle örgütlerinden, kadın, gençlik, çocuk ve engellilerin temsilcilerinden oluşacak ve kadınların eşit temsiline dayanacak.

Kentsel dönüşüm adı altında yürütülen yağma ve rant uygulamalarına, taşeron ve özelleştirme uygulamalarına son vereceğiz.

Bizler yok sayılmaktan, “Bizi seçin en iyisini biz yaparız” denilmesinden bıktık. Usandık.  Bu kent bizim ve biz yöneteceğiz.”dedi.

Ziyarette EMEP İl Başkanı Arzu Erkan,  EMEP Gebze ilçe yöneticileri Muhammet Uludağ, Özgen Özdemir ve Meral Süer’de hazır bulundu.

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.