RAMAZAN AYINDA GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT!

RAMAZAN AYINDA GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT!

Ramazan ayında, sahur nedeniyle uykular bölünebiliyor

 

 

. Pek çok kişi açlık ve susuzluktan çok, uyku yetersizliği nedeniyle güçlük yaşıyor. Bu da bir süre sonra uyku bozukluklarına neden olabiliyor. Uzun süreli uykusuzluklar ise ciddi göz problemlerine zemin hazırlayabiliyor.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Opr. Dr. Öznur Gürbüz Yurtseven uykusuzluk kaynaklı göz problemlerine karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

RAMAZANDA YAŞANAN GÖZ PROBLEMLERİNİN ARDINDA UYKUSUZLUK OLABİLİR

Uykusuzluk, göz kapaklarında şişliklere, gözaltlarında torbaların ve koyu halkaların oluşmasına neden olabiliyor. Bunların yanı sıra uykusuzluk, göz kapağı kaslarında spazmların yaşanmasına, göz kuruluğuna ve kuruluğa bağlı batma, yanma, kaşıntı, kızarıklık ve bulanık görme gibi durumlara yol açabiliyor. Bu sorunlardan korunabilmek için ise özellikle Ramazan ayında, bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

 Ramazanda Göz Problemlerine Karşı Bu Önerilere Dikkat!

-Uykuyu engelleyecek, zorlaştıracak ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı. İftar ve sahur sonrası çok fazla demli çay ya da kahve tüketilmemelidir.

-Uyku öncesi cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi radyasyon kaynağı olan teknolojik aletlerden uzak durulmalı, gürültülü ortamlarda bulunulmamaya özen gösterilmelidir.

-Çalışan kişiler molalarda 10-15 dakika gözlerini dinlendirmeli, bilhassa bilgisayar karşısında çalışanlar, her 20 dakikada bir 20 saniye boyunca 20 metre uzaklıktaki bir noktaya bakmalıdır.

-Ayrıca bilgisayarda çalışırken sık sık gözler kırpılmalıdır. Böylece göz içi nemi korunmuş olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.