Qualcomm'un yeni işlemcisi geldi, dizüstü bilgisayarlarda yeni dönem başlıyor!

Qualcomm'un yeni işlemcisi geldi, dizüstü bilgisayarlarda yeni dönem başlıyor!

Qualcomm, Hawaii'de gerçekleştirdiği dev etkinliğinde telefonların içine girecek ve işlem gücü olarak şahlandıracak yeni işlemcisi Snapdragon 845'i duyurdu....

Qualcomm, Hawaii'de gerçekleştirdiği dev etkinliğinde telefonların içine girecek ve işlem gücü olarak şahlandıracak yeni işlemcisi Snapdragon 845'i duyurdu. Ancak yeni işlemci yalnız gelmedi; beraberinde hem HP hem de ASUS'tan bu işlemciyi kullanan iki dizüstü bilgisayarı da ortaya çıktı! Artık 30 güne kadar standby konumunda şarjı bitmeyen ve 1 saniyede kullanıma hazır hale gelen dizüstü bilgisayarlar geliyor!

Hawaii'de Hurriyet.com.tr olarak yerinde takip ettiğimiz Qualcomm'un dev etkinliğinde şirketin en yeni mobil işlemcisi Snapdragon 845 tanıtıldı. Üretilen bu işlemci özellikle telefon devlerinin üst seviye telefonlarında kullanılacak. Peki yeni işlemci beraberinde neleri getiriyo

Bir önceki Snapdragon 835'te olduğu gibi 10 nm üretim teknolojisiyle üretilecek olan yeni işlemcinin üretimini Samsung üstleniyor. Gelecek yılın ikinci çeyreğinde telefon ve tabletlerde yer alması beklenen Snapdragon 845, ARM tabanlı Windows 10 yüklü bilgisayarlara da geliyor.

Qualcommun yeni işlemcisi geldi, dizüstü bilgisayarlarda yeni dönem başlıyor

Tek çekirdek performansı hayli iyileştirilen Snapdragon 845'in en önemli özelliği hız olsa gerek. İçinde yer alan X20 LTE modem ile 150 mbps hızında internetten indirme yapılabiliyor. Şebekeye bağlı olmakla birlikte Snapdragon 845; 1.2 Gbps'e kadar indirme hızı sunuyor.

DÜNYADA BİR İLK: ALWAYS ON ÖZELLİKLİ İKİ LAPTOP BİRDEN!

Bilgisayarlar büyük bir değişime uğruyor. Qualcomm'un sağladığı Snapdragon işlemcilerle birlikte LTE hızında internet dizüstü bilgisayarlara taşınırken, WiFi olmaksızın kullanıcılar SIM kartlarını bilgisayarlara takarak her yerde internete son hızda girebiliyor.

Qualcommun yeni işlemcisi geldi, dizüstü bilgisayarlarda yeni dönem başlıyor

Bu anlamda hem ASUS hem de HP'nin ortaya çıkardığı iki dizüstü bilgisayarı da yine Hawaii'deki Qualcomm etkinliğinde karşımıza çıktı. ASUS'un NovaGo ismini verdiği bilgisayarı Always On özelliğine sahip. Üzerinde güç tuşu bulunmayan cihazı tuşla kapatmıyorsunuz; artık ekranı kapatmanız yeterli. Ancak ekranı açtığınız anda bilgisayar bir saniyede çalışır hale geliyor. Bu da kullanıcıların hızlıca işlerine kaldığı yerden devam etmesini sağlıyor.

Qualcommun yeni işlemcisi geldi, dizüstü bilgisayarlarda yeni dönem başlıyor

İlk kez dizüstü bilgisayarlar arasında görülen Always On özelliğinin sağlayacağı bu kolaylık, telefonların açılıp kapanma işlevselliğini aynı şekilde bilgisayarlara taşımış oluyor.

Qualcommun yeni işlemcisi geldi, dizüstü bilgisayarlarda yeni dönem başlıyor

ASUS NovaGO'nun diğer özelliklerine bakacak olursak; Asus NovaGo’da 13.3 inç HD ekran, 8 GB’ye kadar RAM seçenekleri, iki adet USB 3.1 portu, HDMI portu ve microSD kart yuvası bulunuyor. Asus NovaGo’nun yurt dışında 599 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacağı belirtiliyor. Bu versiyonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunacak. 799 dolarlık modelde ise 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza yer alıyor.

Qualcommun yeni işlemcisi geldi, dizüstü bilgisayarlarda yeni dönem başlıyor

 

Standart bir genişbant ağ bağlantısından 3 ila 7 kat daha hızlı internet erişimine sahip olan bilgisayar eSIM ve Nano SIM kart desteğine sahip. 30 gün bekleme süresiyle dikkat çeken cihaz batarya ömrü konusunda da rakiplerine meydan okuyor.

Always On özelliğini kullanan bir diğer dizüstü bilgisayar ise HP'den geldi. Gelecek yıl satışa sunulması planlanan ve henüz fiyatı açıklanmayan HP Envy X2, ASUS NovaGo'da olduğu gibi ekranı açtığınız anda çalışmalarınıza 1 saniye gibi kısa bir sürede kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Son derece hızlı! ASUS'unkinden farklı olarak klavyesiyle gelen HP Envy X2'nin klavye aparatı çıkarılabiliyor ve tablet olarak da kullanılabiliyor.

P Envy x2’de ise 12.3 inç ekran, 8 GB’ye kadar RAM seçenekleri, 256 GB’ye kadar depolama alanı gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca HP’nin cihazı kapasitif ekran kalemiyle kullanılabiliyor. Her iki ARM tabanlı Windows 10 cihazında da LTE bağlantı desteği bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.