Pusulada bir tane sol parti var

Pusulada bir tane sol parti var

TKPH Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler, Gebze’de partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Güler, “Bizce solculuk halkın içinden örgütlenip haklarını korumak. Seçim pusulasında bir tane sol parti var” dedi.

3-164.jpg 

31 Mart yerel seçimlerine Türkiye’nin bütün illeriyle Gebze dahil çok sayıda ilçesinde belediye başkan adayı, ilçelerde belediye meclis üyesi adaylarıyla seçime giren TKP’nin Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler seçimin oy pusulasında tek bir sol partinin yer aldığını öne sürüp partisini işaret etti.

BAŞKA TÜRLÜ SOLCULUK OLMAZ

TKP Gebze İlçe Örgütü’nün Cookiees Kafe’de düzenlediği toplantıda 150’ye yakın partili ve vatandaşla buluşan Güler, “CHP ve HDP pusulada var. Sol olarak kabul edebilen olabilir, onu tartışmıyorum. Ama bu partilerde denenmiş, testten geçmiş, başarısız çıkmıştır. Bizce solculuk halkın haklarını korumak, yapılan işleri denetlemek, hesabını sormak için halkın içinden örgütlenmektir. Başka türlü solculuk olmaz. Seçim pusulalarında bir tane sol parti var” dedi.

SOYGUNLAR OLURKEN NEREDEYDİLER

Bir şehirde insanların hayatını etkileyen ne kadar konu varsa o belediyenin meclisine verildiğini, ya mecliste görüşülüp karar altına alındığını ya da bilgisinin geldiğini kaydeden Güler şöyle devam etti: “Herkes belediyelerin soygunlarından şikâyetçi. Bu belediyelerin meclislerinde muhalefet yok mu? O yolsuzluklar olup biterken oradaki muhalefet neredeydi?

TKP’Lİ MECLİS ÜYESİ DÜMENE ÇOMAK SOKAR

Belediye meclisleri önemli. TKP, 50 kişilik 80 kişilik belediye meclisine bir kişi soktuğunda orada dönen dümenlere çomak sokar. Oradaki dümenleri meclis içinde bırakmaz, halka taşır. TKP’li meclis üyesi, “5 yıl sonra görüşürüz” demeyecek, “Gelecek ay ki şu gündem maddesini ben halka götürüyorum” diyecek. Örgütleyecek.

HALKA TAŞIRSAK YAPAMAZLAR

TKP o şehirde ister yerel iktidarda olsun, ister bir üyesiyle mecliste olsun. Bizim işimiz örgütlenmek. Yapılan adaletsizlikleri, haksızlıkları hukuksuzları halka belgeleriyle taşımak. Anlatıp halkın tepkisini örgütlemek. O zaman yapamazlar. Türkiye’de türlü ifadelerle normalleştirilmeye çalışılıyor ama ne için çalarsan çal hırsızlık hırsızlıktır ve kimse bunu erdem haline getiremez.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Belediye meclislerinde bir kişiye ihtiyaç var. O bir kişi, TKP’li meclis üyesi. Her yere ulaşabildiğimizi, tüm seçmene ulaşabildiğimizi iddia edemeyiz. Çok büyük bir ülkeyiz ve TKP’nin daha çok genişlemesi, yayılması lazım. Türkiye de bıçak kemiğe dayandı. 31 Mart’ta ya yine mutsuz insanlar olarak güne başlayıp bitireceğiz ya da, ‘Bir ışık yakaladık, o ışığın peşinden devam edelim. Yolumuzu açmaya çalışalım’ diyeceğiz.”

Aydemir Güler’in ardından söz alan TKP Gebze Belediye Başkan adayı Nihat Baş kendisini tanıtıp Gebze’de yerel iktidara geldiklerinde yönetim anlayışlarına dair izahta bulundu.

BİZ HİÇ TESLİM OLMADIK

TKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Tozkoparan ise, “Aklımızı ortaklaştırdığımız ölçüde örgütlenmeliyiz. Komünistlerin güçlü olduğu ülkede sermaye bu kadar saldıramaz. Rantçılar, mafya ortaya çıkamaz. O yüzden TKP’ye her bir oy çok değerli. Vereceğiniz her bir oy bizi bu namussuzlar karşısında daha güçlü kılacaktır. ‘Teslim olun’ diyorlar. Biz komünistler dünyanın hiçbir yerinde teslim olmadık, olmayacağız” dedi.

TKP’nin Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinden belediye meclis üyesi adayları, ilçe yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşların da katıldığı Cookiees Kafe’deki toplantı Aydemir Güler ile belediye başkan adaylarının katılımcılardan gelen soruları yanıtlaması ve sohbetle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.