Projelere MARKA desteği

Projelere MARKA desteği

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında Kocaeli’de faaliyet gösteren 51 kurum ve kuruluşa destek sözleşmesi dün imzaladı.

MARKA’nın merkez binasında  gerçekleşen törende, çoğunluğu meslek okullarının proje sahipleri ile MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, sözleşme imzaladı. MARKA tarafından ilan edilen 4 mali destek programı çerçevesinde kamu kurumları, STK, Üniversitelerin aralarında bulunduğu 51 projenin 30 milyon TL’lik miktarın 24 milyon TL’si MARKA tarafından sağlanacak destekleme için imalat sanayiine yönelik mesleki eğitim geliştirilmesi için 29 proje, ulaşım araç sistemlerinin geliştirilmesi için 2, altyapıların geliştirilmesi için 13, turizm mali destekleme programı kapsamında 7 projeye katkı verildi.

EN ÇOK BAŞVURU KOCAELİ’DEN

Törende konuşma yapan MARKA Genel Sekreteri Dr.Mustafa Çöpoğlu, projeler için kamu kaynağı kullandıklarını, bu nedenle de ince eleyip sık dokuduklarını söyledi. İlk projelerinin istihdam seferberliği ile meslek liselerinin teknik sıkıntılarını gidermek olduğunu söyleyen Dr.Çöpoğlu: “Hizmet verdiğimiz bölgede en fazla Kocaeli’den başvuru yapıldı. Paydaşlarımızdan aldığımız geri dönüşümlerle projelerimizi devam ettireceğiz. Otomobil ile ilgili desteklerimize beklediğimizi başvuru olmadı. Turizm ile ilgili ve üretim altyapıları olan desteğimizden güzel projeler geldi. Katılım sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

94 MİLYON TL’DEN FAZLA DESTEK

 MARKA’nın başarılı bulduğu projelerin çok kıymetli olduğunu belirten Genel Sekreter Dr.Çöpoğlu şöyle konuştu: “Devletin bu bölgeye sunduğu kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanalım. Biz bölgemizde 5 ilde faaliyet gösteriyoruz. Hangi ilden hangi sektörden başarılı projeye sunuyorsa proje imkanlarından yararlanacaktır. Ajansımız kurulduğundan bu yana 94 milyon TL’den fazla destek sağladık. İstihdama, ihracata ve bölgemize katkı sağladık. Bu yılki desteğimiz 24 milyon TL oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.