PETROL-İŞ GEBZE ŞUBESİ: “Kıdem tazminatı hakkımızı sonuna kadar savunacağız”

PETROL-İŞ GEBZE ŞUBESİ: “Kıdem tazminatı hakkımızı sonuna kadar savunacağız”

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nde temsilciler kurulu toplandı. Başkan Süleyman Akyüz, emekçilerin kıdem tazminatı hakkını sonuna kadar savunacaklarını açıkladı.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin temsilciler kurulu toplantısında ana gündemi, emekçilerin kıdem tazminatı hakkı oldu. Şube Başkanı Süleyman Özkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kıdem tazminatı hakkımızı sonuna kadar savunacağız” denildi.

Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

“İşçi sınıfının elinde kalan son kazanımlardan birisi olan kıdem tazminatı hakkı, hükümet tarafından bir kez daha tartışma konusu yapılmakta ve gündeme getirilmektedir. Kriz koşulları giderek ağırlaşırken, kıdem tazminatı hakkı tasfiye edilmek istenmekte ve krizin faturası emekçilere çıkarılmaktadır.

Sermaye için işçilik maliyetlerini düşürülmesi ve ekonomiye yeni fon sağlanması amacıyla gündeme getirilen bu düzenleme, kriz fırsatçılığından başka anlama gelmez. Ancak burada hesap hatası yapılmaktadır, ne sendikalar ne de emekçiler kıdem tazminatını kriz fırsatçılığı ile elinden alınmasına izin vermez!

KIDEM TAZMİNATI BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR..!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçen hafta açıkladığı programda, kıdem tazminatının bireysel emeklilik sistemi (BES) ile entegre edileceğini ve bu doğrultuda kıdem tazminatı reformu gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Buna göre, kıdem tazminatında fon hesabına geçilmesi planlanmaktadır.

Zorunlu BES uygulamasının yaygınlaştırılması ve tümüyle zorunlu hale getirilmesi planları ile kıdem tazminatının fona devredilmesi uygulaması tek paket olarak düzenlenecektir. Emekçilere tek paketle birden çok kazık atılacak, tasarrufların arttırılması adı altında işçinin kazanımlarına el konulacaktır.

Kıdem tazminatı hakkı, işçilerin 82 yıllık kazanılmış hakkıdır. Ancak yıllar içerisinde kıdem tazminatında genişleyen haklar, 1980 Darbesi ile tırpanlanmış ve kıdem tazminatına tavan uygulaması getirilmiştir.

Şimdi hükümet, geçmişte darbe hükümetlerinin başladığı işi tamamlamak istemekte ve kıdem tazminatını tümüyle tasfiye etmeye çalışmaktadır.

GENEL GREV KARARI

Sendikamız, kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemede herhangi bir adım atılması halinde, son kalemiz olan kıdem tazminatı hakkını sonuna kadar savunacak ve “genel grev” kararının gereğini yerine getirecektir.

Hükümet, bu düzenlemeyi derhal gündeminden düşürmelidir. Kriz koşullarında emeğin haklarının tırpanlaması ve bu yolla sermayeye kaynak aktarılması planlarından vazgeçilmelidir.

Tüm konfederasyon, sendika ve emek örgütlerini, kıdem tazminatı hakkını savunmak için ortak bir mücadele hattı örmeye ve bir eylem programı ilan etmeye çağırıyoruz. İşçi sınıfının bugün hiç olmadığı kadar dayanışmaya ve birliğe ihtiyacı bulunmaktadır.

Kıdem tazminatı hakkımızı sonuna kadar savunmak zorundayız, savunacağız!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.