Petkim'de eylem kararı

Petkim'de eylem kararı

Toplu iş sözleşmesi, görüşmelerinden sonuç alamayan Petkim işçileri eylem kararı aldı. İşçiler talepleri karşılanana kadar fabrikada nöbet tutacak.Petrol-İş...

Toplu iş sözleşmesi, görüşmelerinden sonuç alamayan Petkim işçileri eylem kararı aldı. İşçiler talepleri karşılanana kadar fabrikada nöbet tutacak.

Petrol-İş Sendikası örgütlü olduğu Petkim işyerinde yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşmaya varılamaması nedeniyel eylem kararı aldı. Petkim ile Petrol-İş Sendikası arasında toplusözleşme görüşmelerinde süreç Yüksek Hakem Kurulu’na taşındı. Petkim işçisi, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına tepki olarak 12 Haziran’dan bu yana ara ara 2 saat iş bırakma eylemleri yapıyordu. Fabrikada nöbet tutacak olan işçiler talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edecek.

Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca yaptığı açıklamada sözleşmelerini masada yapılan bir anlaşmayla imzalamak istediklerini söyleyerek, “Yüksek Hakem Kurulu’nun bitireceği toplusözleşmeyi asla kabul etmiyoruz. Kendi irademiz dışında birilerinin sözleşmeyi imzalayıp dayatmasını kabul edemeyiz. 2 bin kişilik petrokimya sektöründeki bir sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu’nda bitmesinin bu işyerinde çalışma barışını ve huzurunu bozacağını düşünüyoruz.” dedi.

2008 YILINDA AZERİLERE SATILMIŞTI

Türkiye'nin en önemli kamu iktisadi teşekküllerinden olan dev petrokimya tesisi PETKİM, 2008 yılında özelleştirilerek Azeri şirket SOCAR'a satılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.