Pazar yeri kentin vizyonuna yakışmadı

Pazar yeri kentin vizyonuna yakışmadı

Çayırova Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında Yenimahalle’de kaldırılan semt pazarının yeniden kurulmasına CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Hartamacı yazılı açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi: 
“Açık pazar yeri kurmak geldiğimiz noktadan geriye dönüşün işaretidir. Bu kentin vizyonuna uygun olmayan bir karardır. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, keyfi uygulamalarına bir yenisini daha eklemiş oluyor. Haziran ayı meclisinde hukuksuz olarak dernek ve vakıflarla protokol yapma yetkisini meclisi baypas ederek kendi yetkisine almıştı. Pazar yeri kararı da kentin vizyonuna yakışmamıştır.
BU ETKENLER DİKKATE ALINMALI 
Öncelikle bir karar verin. Çayırova’ya bu yapılanın bölgenin güvenliği, sağlıklı yaşam, gürültüsüz ve modern yaşam vizyonuna ne kadar etkisi olacak. Bu etkenlerin olumlu ve olumsuz etki alanları nedir. Pazar, temelinde karşı olduğumuz bir olgu değil. Sonuç ilişkisi ile amaç ilişkisi ile pazar ürünlerine ulaşılabilirlik etkenleri dikkate alınmalı. Pazarın bir ay içinde aktifleşecek olması kaygı verici. Pazar yerinin oluşma şartlarıda umarım yerine getirilir. Türkiye genelinde tüm açık pazar alanları kapalı pazar alanlarına dönüştürülmekte ve modern toplum çalışmaları sağlanmakta iken, Çayırova Belediye Başkanlığı’nın bu şekilde bir amaç taşıması toplumu düşünmek değil şahsi amaçlar taşımaktadır”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.