‘Paraları çarçur etmedik’

‘Paraları çarçur etmedik’

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Parayı çar çur etmedik, parayı yatırıma dönüştürdük.” dedi.

karabacak-001.jpg

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, önceki gün yapılan belediye meclis toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Belediyenin borcu ile ilgili olarak Başkan Karabacak, “Borç diye bir şey söz konusu değil. Bütün kurumlar devam etmek için genel şartlar içinde zaman zaman borçlanmada yapabilir, artıya da geçebilir. Bu bir yönetim anlayışı. Hizmet üretmezseniz paraya ihtiyacınız yok, borçlanmazsınız. Yapılan çalışmalar kamunun önünü tıkayacak bir şekilde borçlanma söz konusu değildir. Belediyenin borçlarını ödeyecek durumdayız ve hizmet üretmeye de devam ediyoruz.

PARAYI ÇAR ÇUR ETMEDİK

Bunun içinde devletlerin bile bazen borçlanması gerekir. Geçmiş yıllarda Türkiye’nin de İMF’ye borcu vardı ve büyük yatırmalar da yapıldı borçsuz hiçbir iş olmaz. Bizim yaptırımlarımız üretime yönelik değil, hizmete yönelik. Bundan dolayı gelir elde edemezsiniz. Devletin gücü bu borcu da eritir, burada iyi bir yönetim sergilemek gerekir. Devlete karşı borçla planlama eşliğinde devam ediyor, işçiyi ve çalışmalara borcumuz yok. Biz parayı çar çur etmedik, para yatırıma dönmüştür. Şu anda piyasa borçlarımız var. Bu borçlar da belediyenin ödeyemeyeceği borç değildir.” dedi.

Olumlu karşılıyorum

Seçim vaatleri ile ilgili olarak sorulan soruya Başkan Karabacak, “Hemen hemen tamamını yaptık diyebiliriz bazı projeleri revize etik. Söz vermeyip de yaptığımız çok projemiz var. Biz milletimize güveniyoruz. İnanıyoruz biz yüzde 50 ile seçilmiştik bunun çok üzerinde bir oyla kanacağız.” diye konuştu. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’nün bazı ilçelerde aday çıkarmayacaklarıyla ilgili olarak Şükrü Karabacak şunları söyledi, “MHP’nin ön görüşü bu şekilde, onlara da saygı durmak lazım. Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli belli şehirlerde mutabakata vardılar. Bunun neticesinde MHP ve AK Parti belirli ilçelerde yapılabilir. Ben bu kararı olumlu karşılıyorum. Olursa da çok doğru bir oluşum olur.” dedi.

3 DÖNEME TAKILMIYORUM

Darıca’nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden en az yatırım alan ilçe olmasıyla ilgili ise Başkan Karabacak, “Darıca AK Parti döneminde çok önemli hizmetler aldı. Hem devlet hem de Büyükşehir desteğiyle ilçemize önemli yatırımlar geldi.” şeklinde konuştu. Yerel seçimle ilgili ise Karabacak şunları belirtti, “Süreçle alakalı bekliyoruz. Ben 3 döneme takılmıyorum. bir dönem belde başkanlığı yaptım. sonuçta Genel merkezimizin alacağı her karara başımızın tacıdır. Biz partimizi ve ülkemizi seviyoruz. Görev verilirse ilk günkü aşkla çalışmaya devam ederiz.” şeklinde görüş belirtti.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.