Palyatif Bakım Hemşireliği kursu     

Palyatif Bakım Hemşireliği kursu     

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1. Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikası uygulanması başlandı. 24 Eylül-12 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak olan Palyatif Bakım Hemşireliği kursu yapılan açılış töreni ile resmen başladı.

Açılış gününe Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Şenol Ergüney, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim Ekibi, Bölge Hastane Başhekimleri, Hastane Yönetim Ekibi ve çalışan personeller de katılım sağladılar.

Yapılan konuşmalarda palyatif bakımın ne olduğu, kimlere uygulandığı, tedavi ve destek sürecinde hangi adımlar izlendiği ve palyatif bakım için nerelere başvuru yapılması gerektiği hakkında bilgi verildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış töreninde konuşma yapan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Şenol Ergüney “ Palyatif bakımın önemini vurgulayarak; Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır. Hastalarımıza bu yönde destek veren tüm birimlerimize teşekkür eder, başarılarımızın devamını dilerim” dedi.

Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş “ Bu ve benzeri eğitim kursların da bundan sonrada devam edeceğini, hasta ve personel odaklı çalışmaların çeşitliliği konusunda daha aktif bir sağlık kurumu olma yolunda gayretlerimiz hız kesmeden devam edecektir” ifadelerini kullandı.

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Ayrıca Kocaeli bölgesinde anne, bebek, sezaryen eylem planı kapsamında üstün gayret ve başarılarından dolayı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Yıldız Altan Aydın’a hastane adına başarı belgesi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.