Özlemle Atamızı andık

Özlemle Atamızı andık

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de anıldı....

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de anıldı. Gebze’deki anma törenlerinde bazı vatandaşların gözyaşlarına hâkim olamadığını görüldü.

 

 

 

Gebze 'de Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumu ile başlayan anma töreni saat 9.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi. Törene Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Doğangüzel, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut, Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Gebze İlçe Nufüs Müdürü Hasan Aydın, AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar,  Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri,  belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı Tören, Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde  devam edildi.

 

KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM EDİLDİ

 

Buradaki törene açılış saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı. Ardından Çolakoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Özlem Ayhan açılış konuşması yaptı.  Çolakoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu “Atatürk’ün Hayatı” konulu oratoryo ve sinevizyon gösterisi ile Atatürk’ten Son Mektup isimli şiirin okunmasıyla son buldu. Törende son olarak ilçe okulları arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile bitti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.