Özel okul yöneticilerine ‘Eğitim yöneticiliği’ semineri

Özel okul yöneticilerine ‘Eğitim yöneticiliği’ semineri

 Özel Öğretim Derneği tarafından yapılan eğitim programında özel okul/dershane yöneticileri ve kurucu temsilcileri bir araya geldiler. Eğitim programına...

 

Özel Öğretim Derneği tarafından yapılan eğitim programında özel okul/dershane yöneticileri ve kurucu temsilcileri bir araya geldiler. Eğitim programına MEB Müsteşar Yardımcısı  Doç. Dr. Asım Balcı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Müşaviri Ercan Demirci, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca ve Gazi Osman Paşa Üniversitesi’ nden Dr. Osman Zati Yazar, Hisar Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önver, Hisar Koleji Okul Müdürü Aziz Temiz ve birçok özel eğitim kurumu yöneticisi katıldı.

ÖZDER’ İN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Özel Öğretim Derneğinin ev sahipliğini yaptığı eğitim programının açılış konuşmasını Genel Başkan Ahmet Akça  yaptı. Akça konuşmasında  özel eğitim kurumları yöneticilerine Özder’ in tarihçesinden ve faaliyetlerinden  bahsetti. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın  Doç Dr. Asım Balcı ise bakanlığın müfredat ve yayınlarına ilişkin konularda katılımcılara geniş bir bilgi verdi. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy ise özel eğitim kurumlarının spora gereken hassasiyeti gösterdiklerinden dolayı memnun olduklarını ve ülkemiz olarak olimpiyatlara sporcu yetiştirmemiz gerektiğini söylediler.

EĞİTİM YÖNETİCİSİ SERTİFİKASI VERDİ

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Sayın  Prof.Dr. Mehmet Barca ise uzmanlık alanı olan özel eğitim kurumlarına yönelik “stratejik planlama ve stratejik yönetim” eğitimi vererek bir sunum yaptılar. Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Müşaviri Sayın Ercan Demirci ise Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim politikaları ve yeni merkezi sınav sistemleri ile alakalı karanlıkta kalan ve bilinmeyen  tüm yönlerini anlatarak katılımcıları aydınlattı. Yeni sınav sisteminin takvimini de açıklayan Demirci sınavların 28 -29 Kasımda başlayacağını, nasıl yapılacağını ve  puanlama sisteminden de bahsetti. Sertifika töreni kısmında ise özel öğretim derneği Genel Başkanı Sayın  Ahmet Akça  eğitim programı sonunda   özel eğitim kurumları kurucularına ve idari  yöneticilerine “eğitim yöneticisi” sertifikası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.