Özel Hastaneler acilde ilave ücret alacak!

Özel Hastaneler acilde ilave ücret alacak!

Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) değişiklik yapılması, Resmi Gazete'de önceki gün yayınlandı. SUT'taki bu değişiklikler dikkat çekti. Buna göre düzenlemelerle...

Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) değişiklik yapılması, Resmi Gazete'de önceki gün yayınlandı. SUT'taki bu değişiklikler dikkat çekti. Buna göre düzenlemelerle özel hastanelere acil sağlık hizmetlerinde de hastadan ilave ücret alınması olanağı getirildi.

Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen konuyla ilgili olarak, "Tebliğin 4’üncü md. ile yapılmış düzenlemelerle özel hastanelere acil sağlık hizmetlerinde de hastadan ilave ücret alınması olanağı getirilmiştir. Diğer yandan ayakta yapılan tedavilerde 5510 sayılı Yasa kuralına karşın %200'de üzerinde ilave ücret almalarının önü açılmıştır" diye belirtti.

Düzenlemeyle beraber, iki değişikliğe dikkat çeken Esen, "Acil hizmetlerden ücretsiz yararlanılması 24 saatle sınırlandırılmaktadır" derken, diğer bir değişiklikle de, "Özel hastanelerin ayakta yapılan tedaviler için hastadan aldıkları ilave ücretleri gösterir belge verme zorunluğu kaldırılmıştır" dedi.

AYAKTA TEDAVİLERDE BELGE KALDIRILDI

Sözleşmeli özel sağlık kuruluşlarınca verilmiş olan sağlık hizmet bedellerinin; SGK’ya, ilave ücretleri de sigortalıya fatura edildiğini hatırlatan Esen, yapılan bir diğer değişikliğe de şu şekilde değindi: "Özel sağlık kurum ve kuruluşlarına; ilave ücret aldıkları durumlarda, sigortalının talebi üzerine, hastaya sunulmuş hizmetleri, SGK ve sigortalıdan tahsil edilen bedelleri gösteren SUT eki, (EK-1/B) 'Hastaya Sunulmuş Olan Hizmetleri ve İlave Ücreti Gösterir Belge'yi düzenlenerek, aynı gün hastaya verme zorunluğu vardı. SUT’ ta yapılan son değişiklik ile özel hastaneler, sözü edilen belgeyi, sadece yataklı tedavi sonucu taburcu olan hastalara verilebilecektir. Ayakta tedavilerde bu belgenin verilmesi zorunluluğu kaldırılmıştır.

 

*ODATV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.