Özel Gebze’de 23 Nisan coşkusu

Özel Gebze’de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 2017 Pazar günü büyük bir coşkuyla Özel Gebze Eğitim Kurumları Kapalı Spor Salonunda yoğun veli katılımıyla...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 2017 Pazar günü büyük bir coşkuyla Özel Gebze Eğitim Kurumları Kapalı Spor Salonunda yoğun veli katılımıyla kutlandı. Tüm öğrencilerin aileleri ve Gebze halkının da katılımıyla gerçekleşen kutlama programı oldukça ilgi gördü.

Program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Özel Gebze İlkokulu ve Ortaokul Müdürü Nevin Aslan günün anlam ve önemini, değerini belirten konuşma yaptı. Aslan konuşmasında; “Bu gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün 97. Yıldönümünü kutluyoruz. Türkiye 23 Nisan 1920’ye ve 29 Ekim 1923’e çok zor şartlar altında ulaştı. Balkan savaşlarından başlayarak, Çanakkale’de, Hicaz’da, Kafkas cephesinde yüz binlerce evlat şehit oldu. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimizin geride bıraktıkları çocukları için, Türkiye’nin tüm çocuklarına bu günü armağan etti. Bu çerçevede tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” Diyerek bu günün tarihe altın harflerle kazındığını bir kere daha belirtti.

Öz-Ge kreşin minik öğrencilerin renkli ve oldukça hareketli dans performanslarının ardından yine kreş öğrencilerin hazırlamış olduğu Anadolu Ateşi dans gösterileri ile oldukça başarılı bir performans sergilediler. Anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu lirik dans gösterileri ise oldukça alkış aldı. Tüm konukların ayakta büyük coşkuyla izledikleri gösteri daha sonra diğer sınıfların performansları ile devam etti. Güzel vatanımızın yöresel oyunlarının da yer aldığı folklor gösterisi büyük beğeni aldı. Adana yöresine ait oyun ile güzel bir gösteriye dönen etkinlik, diğer sınıfların şiirleri, oratoryaları ve müzik performansları ile devam etti.

Kutlamalara katılan EPAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Eyüboğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gebze okullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında Özel Gebze Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Ilgın Özgönül ilçe 3.’sü olduğu için kendisini kutladı. Ayrıca okullar arası yapılan spor müsabakalarında Basketbol ve Voleybol dalında galibiyetlerle adından söz ettiren Özel Gebze Eğitim Kurumları Kız Basketbol Takımına ve Erkek Basketbol takımına kupa ve madalyalarını takdim etti. Programın sonunda 5. Ve 6.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “7 Bölge Kardeşliği” konulu gösteri ile son buldu.  Kutlamayı izleyen velilerin gurur duydukları gözlendi.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.