Özel Gebze Eğitim Kurumları’nda kodlama yarışması

Özel Gebze Eğitim Kurumları’nda kodlama yarışması

 Özel Gebze Eğitim Kurumları ortaokul bölümü öğrencilerinin yarıştığı Kodlama Yarışmasında birbirinden ilginç ve günümüz teknolojiye ayak...

 

Özel Gebze Eğitim Kurumları ortaokul bölümü öğrencilerinin yarıştığı Kodlama Yarışmasında birbirinden ilginç ve günümüz teknolojiye ayak uydurabilen oyunlar, icatlar, tasarımlar ortaya çıktı. Web tasarımlar, farklı oyunlar, yoğun araç trafiğine çözümler üreten programlar, atık suyun tekrar geri kazanılması konusunda projeler, mimari grafik tasarımlar ve kodlama ile yapılabilen daha bir çok çalışmanın sunumunu yapan öğrenciler arasında 1., 2. Ve 3. Olan öğrenciler çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.

Kurum müdürü Nevin Aslah yaptığı açıklamada,“ Temel olarak verilen Kodlama Dersleri uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız ve artık hayata geçirebileceğimiz aşamaya geldiği için gururluyuz”dedi.

Özel Gebze Eğitim Kurumları Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ali Özkan ise, “Özet olarak programlama öğrenmek insana; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor.”diye konuştu

Kodlama eğitimleri ile sınırlı kalmayan Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencileri Türkiye genelinde yapılan Kodlama Yarışmalarına farklı projelerle katılım sağlamış durumda. Roketsan, Havelsan ve TÜBİTAK destekli projelerde yer alan Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencilerinin büyük ses getireceği ifade ediliyor.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.