Özel Enka’da coşkulu açılış

Özel Enka’da coşkulu açılış

 Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı dün gerçekleştirilen tören ile başladı. Öğrenci velilerin de büyük katılım...

 

Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı dün gerçekleştirilen tören ile başladı. Öğrenci velilerin de büyük katılım gösterdiği 2013-2014 eğitim- öğretim yılının açılış konuşmasını Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Refik Sargın yaptı. 

 

Sargın yaptığı açılış konuşmasında Türk Milli Eğitiminin amaçlarına değinerek, Özel Anka Anadolu Teknik Lisesinde bu amaçlar doğrultusunda öğrenci yetiştireceklerini söyledi ve  2. maddeyi okudu. Sargın ''Atatürk İnkılâp ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasasın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, yurttaşlar olarak yetiştirmek '' dedi. 

TARANIN MESAJI OKUNDU

Sargın, açılış konuşmasının ardından Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi, Enka Spor, Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı kurucusu Şarık Tara’nın Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerine hitaben '' Sevgili çocuklar, Siz bizim geleceğimizsiniz. Mutlaka bir dili iyi öğrenin. Dünyaya açılmanın ilk yolu budur. İyi evlat, iyi vatandaş olun. Herkese sevgi ve saygı gösterin. Şartlar ne olursa olsun dürüstlükten ayrılmayın. Her zaman ilerici olun. Bunun için en iyi yol Atatürk ilkeleridir. Mesleğinizde lider olun ve bunda ısrar edin. Zoru tercih ederseniz çabuk ilerlersiniz. Hepinize başarılar dilerim'' diyerek bitirdiği mesajını okudu. Sargın, ayrıca yeni eğitim öğretim yılında okula yeni bir kapalı spor salonunun inşa edileceğinin müjdesini de verdi.

YURT DIŞI EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

 Son olarak Özel Enka Anadolu Teknik Lisesi'nin eğitim amaçlı yurtdışına öğrenci gönderme programları ile ilgili olarak bilgi verildi. Konuyla ilgili öğretmenler ile İngiltere’ye giden öğrencilerden 10 sınıf öğrencilerinde Hakan Öznur ile Almanya'ya giden öğrenciler, eğitim programı ve gittikleri ülkelerde edindikleri izlenimlerini aktardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.