Öz Büro İş’ten gövde gösterisi

Öz Büro İş’ten gövde gösterisi

 Mustafa ArslanHak İş’e bağlı Öz Büro İş Sendikası’nın Gebze’de bulunan Kocaeli Şubesinin açılışı gövde gösterisine dönüştü. Açılışa...

 

Mustafa Arslan

Hak İş’e bağlı Öz Büro İş Sendikası’nın Gebze’de bulunan Kocaeli Şubesinin açılışı gövde gösterisine dönüştü. Açılışa katılan Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, tüm çalışanları Hak iş çatısı altında mücadele etmeye davet etti.

Gebze İlyas Bey Caddesi üzerinde yapılan açılışa; Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Hak-İş Sendikası Genel Sekreteri Osman Yıldız, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı baki Gülbaba ve genel başkan yardımcıları Adem Gündoğan, Remzi Karataş ve Celal Karaca, Hak İş Kocaeli İl Başkanı Şerafettin Koç, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Gebze Müftüsü Orhan Örnek, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur, AK Parti Gebze İlçe Başkan vekili Mahmut Yandık, Gebze Trabzonlular Dernek Başkanı Necdet Demirtaş, Gebze Sakaryalılar Dernek Başkanı Sabri Emecan, STK ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda TÜBİTAT çalışanı katıldı.

Okunan Kur’an’ın ardından ilk konuşmayı Öz Büro İş Kocaeli Şube Başkanı Celalettin Kurt yaparak, sendikacılığın hizmet için bir araç olduğunu söyledi. Sendikaların varlık sebeplerinin çalışanların haklarını adaletli bir şekilde korumak olduğunu söyleyen Kurt, yeni şubenin çalışanlara ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Hak İş Kocaeli Şube Başkanı Şerafettin Koç da Gebze’nin emeğin başkenti olduğuna dikkat çekerek, yeni açılan şubenin Hak İş’in gücüne güç katacağına inandığını söyledi.

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Abdülbaki Gülbaba da konuşmasında; “Özbüro İş’in safı belidir, yeri belidir ve duruşu belidir. Küresel eşkıyalığa karşı barış, huzur ve kardeşliğin yanındayız. Öz Büro iş sendikası rengi ve kokusu ile ülkenin aydınlık geleceğinde yerini alacağına inanıyorum. TÜİBİTAK bu ülkenin milli kuruluşu ve geleceğidir. TÜBİTAK’ta Öz Büro İş’in yer alma vakti gelmiştir. Bunun sıradan bir sendikal değişiklik olmadığının altını çizmek istiyorum.” Dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise Öz Büro İş sendikasının Kocaeli Şubesinin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

ALGI OPERASYONU SONA ERECEK

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, temel konularda hep milli ve yerli duruş sergileyerek, farklı bir sendikacılık anlayışını bütün millete doğru şekilde anlattıklarını söyledi. Mahmut Arslan ayrıca, son günlerde ısrarla, inatla büyük fotoğrafın ıskalanarak, büyük fotoğrafın elde ettiği başarıyı gölgelemek için bir algı operasyonu yürütülmeye çalışıldığını ileri sürerek, "Bu algıyı yıkacağız inşallah. 2 Nisan itibarıyla, 3 Nisan'dan itibaren arkadaşlarımız kadrolarına yerleştirildiği zaman, bütün bu tartışmalar, spekülasyonlar, bütün bu algı operasyonları sona erecek. Ben buradan bütün taşeron şirketlerinde çalışan emekçi arkadaşlarımıza şu mesajı veriyorum. Endişeye gerek yok. İnşallah bütün bu sınav süreçleri başarılı bir şekilde sonuçlanacak ve inşallah arkadaşlarımızın tamamı kadrolarına kavuşacaktır.” Dedi.

Taşeronların kadroya geçirilmesinde bazı eksiklerin olduğunu vurgulayan Arslan, KİT'lerde, yemekhanede, hastane bilgi sistem merkezinde, sosyal tesislerde ve kendi araçlarıyla çalışanların bir kısım mağduriyetleri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Gebze Müftüsü Orhan Örnek dua yaptırdı ve daha sonra Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Sendikası Genel Sekreteri Osman Yıldız, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Öz Büro İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Celalettin Kurt, STK temsilcileri ve sendika yöneticileri, üyeleri ve katılımcılar açılış kurdelesini kesti. Celalettin Kurt günün anısına Mahmut Arslan ve Abdülbaki Gülbaba’ya plaket taktim etti.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.