Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

OTORİTE BOŞLUĞU!

OTORİTE BOŞLUĞU!

Gebzespor’da konular, sorunlar o kadar çok fazla ki neresinden başlasak hata, neresinden başlasak sorun. Her şey birbirine girmiş durumda. Buralardan doğru yola nasıl çıkarız zaman gösterecek.

 

Yerel yönetimin, Sivil Toplum örgütlerinin bir çok kişinin Gebzespor’u sahiplendiği bir sezonda yaşananlar tıpkı Brezilya dizileri gibi her haftası entrikalı. Her şey yolunda gitseydi geçen hafta Sultangazi beraberlik golünü atmasaydı bugün belkide tamamen farklı şeylerden bahsediyor olurduk. Futbol tamamen skora endeksli bir oyun. Nankör oluşu da bu yüzden.  Bütün sonuçların Gebzespor lehine sonuçlandığı süreçte belkide son yaşananlar da Gebzespor’un başarılı olması için açılan yeni bir beyaz sayfa olabilir.

 

Fakat belirtmeden geçemeyeceğimiz sorunlar var. Bir an önce önlem almalıyız. Yoksa 2 hafta sonra yine aynı problemlerle karşılaşma ihtimalimiz yüksek.

 

Gebzespor’da büyük bir otorite boşluğu var. Kulübün iç işlerinde yaşanan sorunlarına bir yönetici çıkıp ta müdahale etmiyor. Açıklama yapmıyor.   Dünyanın neresinde böyle bir şey var.  Değerli Gebzespor yöneticileri siz orada ne için varsınız?  Emek ve para harcayan sizler değil misiniz? Sizi her koşulda destekleyen, onure etmeye çalışan bizleriz. Böyle kulüp yöneticiliği olmaz. Gebzespor yönetimi kulübü yönetmek sorunlarını en acil ve doğru şekilde çözüme kavuşturmak için orada vardır.

 

Bugün Gebzespor’un bütün sorunlarını masaya yatırma günü olmalı. Herkes eteğindeki taşları dökmeli. Bazı şeyleri gizlemek hataların en büyüğü olur. Takım darmadağın olmuş. Herkes içeride birbirinin kuyusunu kazıyor. 2 futbolcu göndermek günü kurtarabilir ancak sorunları çözmez. Takımın içine girip dinlemek gerek. Maddi konuları çözmek, her futbolcuya eşit yaklaşmak gerek.

 

O hoca taktik bilmiyor. Bu hoca çok idman yaptırıyor diyen futbolculara buradan soralım? Siz 15 haftadır top mu oynadınız? Aldığınız peşinatlar profesyonel düzeyde ama oynadığınız futbol baştan aşağı amatörce.

 

Birbirimizi kandırmayalım. Bu camiada karşılıksız sadece karakteri ve adamlığı için  birbirini seven 3 adam çıkmaz. Yöneticilerin büyük kısmı da birbirini sevmiyor. Tepeden tırnağa inanılmaz bir samimiyetsizlik var.  Sosyal medyalarda herkes birbirine atar gider yapıyor. Dün salladıklarımıza bugün işimize yararsa kardeşim diyoruz.

 

Bu kadar samimiyetsizliğin olduğu bir camia nasıl başarılı olabilir?

 

Lider haftalardır maç kazanamıyor. Her şey altın tepsiyle önümüze seriliyor. Biz istemiyoruz. Akıl alacak gibi değil. Biz ne istiyoruz? Bu camiayı başarıya taşıyacak sevgi ve samimiyettir. Gebzespor yönetimine çağrım şudur; Takımın içine girip streslerini azaltmak sorunlarını dinlemek gerek. Her şey para vermek değildir. Çayırovaspor’dan orta saha ve forvet oynayabilen Tayfun Keskinoğlu ve Darıca Gençlerbirliği’nden sol bek Kerem Kaya bir şekilde kulüplerin yöneticileriyle diyalog kurup hatıra gönüle takıma kazandırılmalı. Takımın son dakikada nefesi yetmiyor. Jaba, Babacar, geri dönemiyor. Son 30 dakika sahada 8-9 kişiyle mücadele ediyoruz. Canberk’le Şerif ikisi de kesici. Uzun ve araya pasları yok. Buralara da çözüm şart, lider Ergene ve Çorlu zor maçlarını oynadı. Gebzespor daha zor maçlara çıkacak.

 

Gebzespor herkesin al sen şampiyon ol dediği bu gruptan da çıkamazsa sadece bu yılı değil birçok şeyini kaybedip yine başa dönecek. Birbirimize mavi boncuk dağıtmayı, basit çıkarlarımız için susmayı ve hataları görmemezlikten gelmeyi bırakmalıyız. Bu dakikadan itibaren mutlaka birbirimizi severek destekleyerek samimi bir şekilde sorunları çözüme kavuşturmalıyız. Saygılarımla…

 

 Bilgi: Gebzespor Teknik Direktörü Ergun Ortakcı ve ekibi takım kaptanı Ali Katırcı ve Muray Yılmaz’la yollar ayrıldı. Takımın başına Altyapı antrenörü Özer Özcan getirildi. Hepsine futbol hayatlarında başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1298 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi