Otoparklarda yeni ücret tarifesine geçiliyor

Otoparklarda yeni ücret tarifesine geçiliyor

UKOME kararıyla Kocaeli genelindeki açık ve kapalı otoparklarla yol üstü parklanmalarında yeni ücret tarifesi uygulanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Belde A.Ş. tarafından kent genelinde işletilen açık ve kapalı otoparklar ile yol üstü parklanmalarında UKOME kararıyla yeni ücret tarifesine geçiliyor. UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kurul toplantısında alınan karar gereği Kocaeli İli genelindeki açık ve kapalı otoparklar ile yol üstü parklanmalarda artış yapıldı. Belde A.Ş. tarafından işletilen açık ve kapalı otoparklar ile yol üstü parklanmalarda yeni ücret tarifeleri 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak.
YOL ÜSTÜ PARKLANMA ÜCRETLERİ
Alınan UKOME kararına göre yol üstü parklanma ücretleri ilk 1 saat için İzmit’te 5,5 TL, Gebze’de 4,5 TL ve diğer ilçelerde 4 TL olarak belirlendi. Yol üstü parklanmalarında ilk 15 dk için ücret alınmıyor. Yol üstü parklanmalarda yeni ücret tarifesi şu şekilde;

YOL ÜSTÜ ARAÇ PARK YERLERİ ÜCRET TARİFESİ

ZAMAN              İZMİT                  GEBZE               DİĞER İLÇELER

0-1 SAAT              5,50 TL               4,50 TL               4,00 TL

1-2 SAAT            11,00 TL               8,50 TL               7,50 TL

2-3 SAAT            14,50 TL             12,50 TL             11,00 TL

 

AÇIK VE KAPALI OTOPARKLAR

Kocaeli genelindeki açık ve kapalı otoparklarda da UKOME tarafından artırıma gidildi. Buna göre kapalı otoparklarda 0-1 saat arası İzmit için 5 TL, diğer ilçeler için 4,75 TL olarak belirlendi. Açık otoparklarda ise 0-1 saat arasında İzmit’te 4,25 TL, diğer ilçelerde 4 TL ödenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.