Ormanlık alan içersine yol yapılıyor

Ormanlık alan içersine yol yapılıyor

  Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında bulunan ve geçtiğimiz yıl ağaçlandırma çalışması yapılan ormanlık alanda yol çalışması...

 

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında bulunan ve geçtiğimiz yıl ağaçlandırma çalışması yapılan ormanlık alanda yol çalışması nedeniyle dikilen fidanların hepsi kesildi.

 

YOL ÇALIŞMASI YAPILIYOR

GOSB’un yanında bulunan ve geçtiğimiz yıl ağaçlandırma çalışması yapılan yerde önceki gün yol çalışması başlatıldı. Başlatılan yol çalışması nedeniyle dikilen fidanların kaldırılarak yolun yapıldığı gören vatandaşlar çalışmaya tepki gösterdiler. Yeşil alan olarak belirlenen yerde yol çalışmasının olmaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Geçtiğimiz yıllarda Orman İşletme tarafından bu alana fidanlar dikildi. Burası ormanlık bir alandır. Ancak bugün burada yol çalışmasının yapıldığını görüyoruz. Yapılan bu yola kim izin verdi veya hangi kurum yapıyor diye belirtilen ne bir tabela ne de başka bir şey var” dediler.

 

YEŞİL ALAN KALMADI

 

Yapılan yol çalışmasının yeşil ve ormanlık alan içersinden yapıldığını açıklayan vatandaşlar, “Bu yolun neden yapıldığını veya nereye kadar yapılacağını bilinmiyor. Yetkililer sözde burada ağaçlandırma çalışması yapmışlardı. Şimdi ise dikilen fidanların hepsinin üzerinden kepçelere geçerek yol yapılıyor. Yol yapılacak başka yer kalmadı mı ormanlık ve yeşil alan içersinde geçilerek yol yapılıyor. Yapılan yol ve diğer yapı çalışmaları yüzünden Gebze ve çevresinde yeşil ve ormanlık alan kalmadı” diye görüş belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.