‘Örgütlü toplum güçlü toplum’

‘Örgütlü toplum güçlü toplum’

 Gebze Dayanışması tarafından düzenlenen forma konuşmacı olarak Tahir Canan, 12 Eylül askeri darbesinden sonra toplumun örgütsüzleştirildiğini...

 

Gebze Dayanışması tarafından düzenlenen forma konuşmacı olarak Tahir Canan, 12 Eylül askeri darbesinden sonra toplumun örgütsüzleştirildiğini belirterek, “Sistem kendi karşısında örgütlü toplum istemez. Çünkü örgütlü toplum güçlü toplumdur” dedi. 

FENİŞ İŞÇİLERİ DE KATILDI

Gebze İnönü Çamlık Parkı’nda geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen forma çok sayıda vatandaşın katılırken fabrikalarının kapatılması nedeniyle işsiz kalan Feniş Alüminyum işçileri de katıldı. Formda konuşmacı olarak Tahir Canan oldu. 12 Eylül askeri darbesiyle birlikte işçi sınıfının örgütsüz hale getirildiği ifade eden Canan, “Toplumun büyük bir kesimi bireyselleştirildi. Bugün bakıyorsunuz Feniş’te işçiler ekmek kavgası verirken buna karşın duyarsız bir toplum var” dedi. 

 

ÖRGÜTLÜ BİR TOPLUM

Toplum tüm kesimlerinin örgütsüzleştirildiğini belirten Canan, “Örgütsüz kitleleri örgütlü hale getirmeliyiz. Tüm kesimler için yapılacak bu mücadele için uzun uğraşlar vermek zorundayız” dedi. Tahir Canan’ın konuşmasından sonra forma katılanlar sorunlarını ve bu konuda yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulundular. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.