Ordu'da sel felaketi: 4 köprü çöktü, 165 kişi mahsur kaldı

Ordu'da sel felaketi: 4 köprü çöktü, 165 kişi mahsur kaldı

Ordu’da dün gece başlayan şiddetli sağanak yağışın ardından sel felaketi yaşandı. Şiddetli yağmur nedeniyle Fatsa Organize Sanayi Bölgesi sular altında kaldı. Cinli Deresi’nin taşmasıyla birlikte birçok ev ve iş yerini su bastı, 10 araç su altında kaldı,

Ünye’de ise şiddetli yağışların meydana getirdiği taşkın sonucu 4 köprü yıkıldı, karadeniz sahil yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Samsun'dan Doğu Karadeniz'e otobüs ve kamyon geçişi yasaklandı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 165 kişinin mahsur kaldığını ifade etti.

Habertürk canlı yayınına telefonla bağlanan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 'Sabah saatlerinde başlayan yağmur aralıksız devam ediyor. Üst bölgelerdeki mahallelerde sıkıntı var. Bir tekstil fabrikasında 165 kişi kurtarılmayı bekliyoruz. AFAD ekipleri bölgede tahliye işlemlerine başladı. 4 köprü yıkılmış vaziyette. Büyük bir afet var' diye konuştu.

ORDU VALİLİĞİ: 165 İŞÇİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ordu Valiliği, Ünye'deki tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Valilik açıklamasında, "Fatsa ilçemizin Eskimadendüzü mevkinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirilmiştir" denildi.

ÜNYE KAYMAKAMI GÜNEY: 165 VATANDAŞIMIZ TAHLİYE EDİLDİ

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, "Ünye'de bir tekstil fabrikasında 165 kişi mahsur kalmıştı, vatandaşlarımızın tahliyesi gerçekleştirildi, şu anda güvenli yerdeler" dedi.

***

ordu-da-kopru-coktu-karadeniz-sahil-yolunda-trafik-cift-yonlu-durduruldu-497244-1.

CHP'li Torun: Acil afet planı yapılması lazım

2 dönem Ordu Belediye Başkanlığı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun durumu BirGün’e değerlendirdi.

Torun, “Karadenizin derelerine su akar Türk bakar dediler maalesef bütün dere yataklarına ya regülatör koydular ya da imara açtılar şimdi de doğa verdiğini geri alıyor” dedi.

“Yaşanılanlardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz fakat tekrar bu anlamda bir değerlendirme yapmak gerekiyor. Her ağustos ayında yaşadığımız bir durum bu. Maalesef Ağustos ayı Karadeniz için sel ayı ama her selden bir ders çıkarmak yerine üzerine ekliyoruz” diyen Torun, “Ordu’da da Bülbül deresinin üzerinin kapatılmasının yanlış olduğunu söyledik. Umarım orada da bir facia yaşanmaz. Derelerin yataklarını değiştirmek, onları imara açmak son derece sakıncalı. O yüzden bu tedbirleri doğal afetle karşı karşıya kalmadan, Karadeniz Bölgesi için almak lazım” ifadelerinde bulundu.

Torun, “ Yıllardır her platformda dile getiriyorum, artık su debileri ve yağışlar istikrarsız, ciddi anlamda hatalı imalatlar var. Umarım can kaybı olmaz, tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da yaşanan sel felaketine ilişkin Ordu Valisi Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'dan bilgi aldı. Erdoğan, yaşanan sel felaketi nedeniyle İçişleri Bakanı Soylu ve AFAD Başkanı Güllüoğlu'nu Ordu'ya gönderdi. Erdoğan, "Tüm imkanlar seferber edilerek yaralar sarılacak." dedi.

Tonlarca fındık denize sürüklendi

Ordu’da sel felaketinde tonlarca fındık denize aktı. Fatsa'da denize akan fındıklar açıkta birikti. Bir adacığı andıran fındıklar ilginç görüntü oluşturdu.

ordu-da-sel-felaketi-4-kopru-coktu-165-kisi-mahsur-kaldi-497338-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.