Önceliğimiz trafik tarzımız  sosyal belediyecilik olacak

Önceliğimiz trafik tarzımız sosyal belediyecilik olacak

AK Parti Gebze Belediye Başkan adayı Zinnur Büyükgöz, 33 yıl boyunca Gebze’de tek ticaretinin Mermerciler Fuarı projesi olduğunu söyledi. Başkanlığa seçilirse önceliğinin trafik sorununa çözüm, tarzının ise sosyal belediyecilik olduğunu kaydetti

zinnur-kapak-001.jpg

AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı sözlerine basına yönelik değerlendirme ile başladı. Basının haber alma özgürlüğüne ilişkin sözlerini, “Ama basın da etik ve ahlaki kurallara sadık kalmalı. Bu da temel kuraldır” diyerek tamamladı. Gebze’de basın hizmeti verenlere teşekkür edip hayatını kaybeden gazetecilere Allah’tan rahmet diledi. Gebze’ye belediye başkanı seçileceğinden emin sözler sarf eden Büyükgöz, “31 Mart süreci geride kaldıktan sonra inşallah sizlerle birlikte güzel bir hizmet sürecini soluyacağız. Bir araya geleceğimiz birçok program olacak. En az beş yıl boyunca sizler de bizim yol arkadaşımız olacaksınız” dedi.

43 yıllık Gebzeli 33 yıllık meslek erbabıyım

1964 yılında dünyaya geldiğini; ilkokulu İstanbul Bakırköy, ortaokulu Kadıköy, liseyi Gebze’de okuduğunu belirten Büyükgöz, Gebze yıllarının ortaokulda iken başladığını ve 43 yıllık Gebzeli olduğunu kaydetti. Dışarıdan gelmiş bir aday olmadığını söyledi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin şehir ve bölge planlama bölümünden mezun olduğunu, yüksek lisansını aynı bölümde yaptığını ve iki yılda tamamladığını (1989) kaydeden Büyükgöz, 1986 yılında başladığı mesleğinde ise 33 yılı geride bıraktığını anlattı. Büyükgöz şöyle devam etti:

Gebze ve Darıca’da ticaret yapmadım

“Mesleğimiz şehir plancılığı, belediyelere danışmanlık yapıp projeler üretmek. Bu kardeşinizin 33 yıldan bu yana sarsılmaz iki temel anayasası var. Yaşadığım ve siyaset yaptığım yerde ticaret yapmadım, yapmayacağım.İki yıl öncesine kadar bu kuralıma iğne ucu kadar zeval getirmedim.

2004-2009 arası teknik belediye başkan yardımcısı idim. Tabiri caizse hizmetin mutfağının koordinatörü, şef aşçısı idim. Her türlü bilgi ve belge yetki içindeydim. Eğer sözünü ettiğim kurallarımı çiğnese idim, ticari olarak iş yapmaktan boğulurduk.

Sadece Mermerciler Fuarı…

İki yıl önce, ‘Artık siyasette yer almam’ düşüncesiyle özel sektörde bir iki arkadaşın projesinde (Gebze Mermerciler) danışmanlığı kabul ettim. 33 yıl içinde gerek Gebze gerekse Darıca Belediyeleri ile bir kuruşluk illiyetim olmadı. Ticaret yapmadım. Söz konusu projedeki danışmanlığım da bitti, gitti. Aday adaylığı sürecimle birlikte o ilkelerim tekrar geldi. Gerek yaşadığım Darıca gerekse siyaset yaptığım Gebze’de hiçbir ticari ilişkim olmayacak.”

Hükümdar olmak değil hizmet etmek için

Aktif siyasete dönmekte ana etkenin Gebze sevgisi olduğunu belirten Zinnur Büyükgöz, “Gebze’nin ticari ve sosyal hayatını belirlemek, tarihte rol almak için aday oldum. Gebze, Anadolu toprağının mozaiğini bağrında barındırıyor. 81 ilin insanı burada ekmek, rızık arıyor. Anadolu kendisini burada temsil ediyor.Ona hükümdar değil hizmet eden insan olmak için aday oldum” dedi.

Akıllı belediyecilik

Akıllı belediyecilik kavramını Gebze’ye yerleştirmek, planlamada nitelikli sonuç edinmek gibi hedefleri olduğunu kaydeden Büyükgöz, “Ama asıl vazifemiz tarih ve kültür medeniyetimizdir. Çoban Mustafapaşa Camii, Sultan Orhan Camii ve emsalleri bu ilçenin alametifarikalarıdır. Kent meydanının her aşamasında fikir üreten bir kardeşinizim. Hiçbir boş projeye imza atmadım.

Şehri yarına gençler taşıyacak

İnsanlar kimliklerini toprağa yansıtır. Gebze’de Roma ve Bizans dönemlerinden kalma eserler arkeolojik kalıntıdır çünkü Gebze’de artık Romalılar, Bizanslılar yaşamamaktadır. Ama Çoban Mustafapaşa Camii ve emsallerine tarihi kalıntı diyemeyiz çünkü Gebze’de bizler yaşamaktayız. Gençlerimizin de bu eserlere bakıp sadece ‘Tarihi eser’ deyip geçmesini değil bu eserleri bilmesini istiyoruz. Çünkü şehri yaşatacak olan, yarına taşıyacak olan gençlerdir. Biz bunları kültürel, sosyal belediyecilikle öğreteceğiz” diye konuştu.

700 dernek var

Gebze’de 700 derneğin ilçenin Anadolu mozaiği olduğunun önemli bir göstergesi olduğunu kaydeden Büyükgöz bu değerleri kaynaştırmak istediklerini ancak kentlilik bilincini de göz ardı etmeyeceklerini belirtip, “Gebze’de yaşayan herkes Gebzeli’dir. Kişi Gebzeli olduğunu söylemekten gurur duymalıdır. Bu düşünce kazandırılmalıdır. Bu da sahiplenme ile olur ve insan sahibi olduğu şeyi korur, ona zarar vermez. Bu da bilinçlendirmeden geçer” diye konuştu. Büyükgöz teknik hizmetlerin duayeni olduğunu ancak yüzde 80 oranında, sosyal kültürel belediyecilik yapacağını söyledi.

O dönemin önceliği altyapıydı

Gebze Belediyesi’nin 2004-2009 dönemi icraatlarını da anlatıp bir soru üzerine o dönemin önceliklerinin altyapı olmasından sebep trafiği öncelikli tutmadıklarını kaydeden Büyükgöz ayrıca 10-15 yıl önceki Gebze ile bugünkü Gebze’nin nüfuslarının aynı olmadığı gerekçesiyle savunma yaptı. Sıfırdan bir şehir kurmadıklarını belirtti. Bir başka soru üzerine ise KBB’den Gebze’nin payına düşen hizmeti, o dönem aldıkları gibi yeni dönemlerinde de tekrarlayacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.