Ölümlere tepki için pedal çevirdiler

Ölümlere tepki için pedal çevirdiler

  Türkiye genelinde son bir haftada 6 bisikletlinin trafik kazalarında hayatını kaybetmesini protesto eden bisiklet severler, uyarıcı dövizler ve...

 

 

Türkiye genelinde son bir haftada 6 bisikletlinin trafik kazalarında hayatını kaybetmesini protesto eden bisiklet severler, uyarıcı dövizler ve düdükler ile şehir merkezinde tur attı, tepkilerini dile getirdi.

 

Kocaeli Bisikletliler Derneği il Temsilciliği üyeleri, son bir hafta içinde Türkiye genelinde 6 bisikletlinin yaşamını yitirmesi ve sürekli olarak trafikte motorlu araçlar tarafından tacize uğraması sonrasında Cumhuriyet Parkı’nda eylem düzenledi. Yaklaşık 30 bisiklet tutkununun katıldığı eylemde bisikletlere uyarıcı dövizler asıldı. İl temsilcisi Şehnaz Karabulut, yaklaşık bin 800 üyeleri olduğunu ama bu konuda duyarlılığın az olduğunu söyledi. 

 

EMPATİ KURSUNLAR

Karayolları Trafik Kanununa göre bisiklet yolu olmayan karayollarında otomobillerin bisiklete karşı üstünlüğü bulunmadığını kaydeden Karabulut, "En sağ şeritte iki bisikletlinin yan yana gidebilmesi yasal bir haktır. Tüm vatandaşlarımızı birbirimizin yaşam hakkına saygı duymaya davet ediyorum" dedi. Karabulut, motorlu araç sürücülerinden, kendi sevdiklerinin de bisikletle trafiğe çıkabileceğini düşünerek empati kurmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.