Halil Yeni

Halil Yeni

‘’Ölmeden Önce Bizi Öldürmesinler’’

‘’Ölmeden Önce Bizi Öldürmesinler’’

 

 

Sevgili okur, size bir annenin biricik oğlunu ellerinden almasınlar, ondan ayırmasınlar sadece bir imza istemek için yazıyorum.

 

Zihinsel engelli bir çocuk annesi olarak doğduğu günden bu yana gözümün önünden ayıramadığı, ömrümü seve seve adadığı evladıyla, elden ayaktan düşüp ona bakamayacak yaşa gelince de birlikte bir huzur evine yerleşme hayali kuruyordu Gevher Kara.

 

‘’Ben evladıma ihtiyaç duyduğu sevgiyi verirken ikimizin bakımına birinin yardım edeceği düşüncesiyle içim huzurla dolardı.’’ Diyordu.

 

Ancak çok yakın bir tarihte öğrendi ki yasalarımız buna müsaade etmiyor! Anne normal bir huzur evine yerleştirilirken; canından çok sevdiği, hayatı boyunca koruduğu ve kolladığı evladı, ondan çok uzakta hiç bilmediği, anlayamayacağı bir ortama konacakmış.

 

‘’Kalan ömrümüzde bize verilen bir lokma ekmeğe gözyaşımızı katık ettirmeyin.’’ Diyen Gevher Kara, analara, babalara, sesinin ulaştığı herkese sesleniyor; ’’Ancak sizin desteğinizle sessiz çığlığımı gerekli makamlara duyurabilirim. Biliyorum bu ülkede benim gibi birçok aile var. Devletin evlatlarımızla birlikte kalabileceğimiz "huzur evlerini" hayata geçirmesi için sizlerden bir imza, sadece bir imza istiyorum...’’

 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Kurucu Üyesi Gevher Kara, 43 yaşındaki Otizmli oğlu Taylan ile birbirlerine bakamayacak duruma geldiklerinde farklı yerlerde değil aynı huzurevinde kalmayı istiyor. Ancak yasalar buna müsaade etmiyor. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bir çağrı mektubu kaleme alan Gevher Kara, change.org’ta imza kampanyası başlattı.

 

Bu kampanyayı başlatırken duyarlı insanların kendilerini anlayacaklarına ve destekleyeceklerine inandığını bildiren Gevher Kara’’ Bir kişi gibi görünüyoruz ama tek hayat yaşadık. Bu ayrılığı bize yaşatmasınlar, zaten ölüm bir ayrılıktır ama ölmeden önce bizi öldürmesinler.’’ Diyor.

 

 

Gevher Kaya’nın change.org’ta başlattığı kampanyaya şimdiye kadar binlerce kişi destekte bulundu. Bir imza da siz verin. Çünkü Kampanyanın başarıya ulaşabilmesi için 150 bin imzaya ihtiyaç var. 

Bu yazı toplam 1595 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi