ÖĞÜT: KOCAElİ BÜYÜKŞEHİRİ TOPA TUTTU

ÖĞÜT: KOCAElİ BÜYÜKŞEHİRİ TOPA TUTTU

   CHP Ardahan Milletvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düşünen Ensar Öğüt, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında,...

 

 

 

CHP Ardahan Milletvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düşünen Ensar Öğüt, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Kocaeli büyük bir köy konumuna düşmüştür.  Kocaeli genelinde ulaşım gün geçtikçe çekilmez bir duruma gelmektedir” dedi.  

 

 

Elindeki fotoğrafları göstererek 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremde hasar görmüş binaların büyük bir bölümünde halen vatandaşlarımızın oturduğunu, yaşanacak herhangi bir depremde çatlak olan binalarda çok büyük can kaybı yaşanacağın ileri süren Öğüt, “Bu nedenle 10 yıldan beri hizmet veren belediye binaları yenilememiş ve Kocaeli büyük bir köy konumuna düşmüştür.  Kocaeli genelinde ulaşım gün geçtikçe çekilmez bir duruma gelmektedir. İlkel koşullarla taşımacılık yapılmaktadır. 79 bin civarında öğrencisi olan Kocaeli Üniversitesinde öğrenciler ulaşım nedeniyle şehir merkezine gidip gelmekte büyük sıkıntı çekmekteler. Dolayısıyla Kocaeli esnafı bundan zarar görmektedir.”diye konuştu.

 

BİR RAYLI SİSTEM BİLE YOK

 

 

Konya, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlerde raylı sistem olmasına rağmen, Kocaeli’nde halen çağdaş bir toplu taşımacılık olan raylı sistem bulunmadığını,  diğer illerin bütçesinden kişi başına düşen geliri daha büyük olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ulaşımda ilkel koşullardan çağdaş koşullara geçecek hiçbir yatırım yapmadığını ileri süren Öğüt, “Ayrıca çevre ve işsizlik anlamında sanayi kenti olan bu şehirde büyük bir kirlilik oluşmaktadır. Bu bir vizyon meselesidir. Bu vizyonu oluşturacak kadrolar CHP’de mevcuttur. CHP güneşi kardan adam olan AKP’yi eritip, ampulünü söndürecek ve yeniden Kocaelispor’u şampiyon yapacak, Kocaeli’nde mutlu insan ve marka kent yaratacaktır” diye iddialı açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.