Öğretmenler şubatta 40 bin atama istiyor

Öğretmenler şubatta 40 bin atama istiyor

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara’da eylem yaparak, bu yıl sadece 20 bin öğretmenin atanacağını açıklayan Bakan Selçuk’a tepki gösterdi. Öğretmenler şubat ayında ek 40 bin, bu yıl ise 100 bin atama istedi

Ataması yapılmayan öğretmenler, şubat ayında 40 bin öğretmenin daha atamasının yapılması talebiyle dün Ankara’da bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen’in düzenlediği eylemde, şubatta yapılacak 20 bin öğretmen atamasının yeterli olmadığını ifade eden öğretmenler, “Şubatta ek 40 bin, bu yıl toplamda ise 100 bin öğretmen ataması yapılmasını ısrarla talep ediyoruz” dedi.

VALİLİK İNŞAAT ALANINI ADRES GÖSTERDİ

Ankara Valiliği, ataması yapılmayan öğretmenlerin seslerini duyurmak amacıyla gerçekleştirmek istediği eylem için, metro inşaatı çalışmalarının henüz devam ettiği Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) adres gösterdi. Eylem alanına çamur araziden yürüyerek ulaşan öğretmenler, “Susma haykır atama haktır” ve “Şubatta öğretmene 40 bin atama” sloganları attı. 9 yıldır ataması yapılmayan bir öğretmen, eyleme eşi ve kundaktaki çocuğu ile katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) şubat ayında tamamlayacağı 20 bin öğretmen atamasının gecikmiş olan 2018 yılı atamaları olduğunun altını çizen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, “Hiç kimse atama bekleyen arkadaşlarımızın ağzına bir parmak bal sürmeye kalkışmasın” diye konuştu.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 382 bin atama bekleyen öğretmen olduğu yönündeki açıklamalarını anımsatan Geylan, “Buna rağmen Bakan Selçuk, ‘2019’da sadece 20 bin öğretmen ataması yapacağız’ diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Biz Ziya Sulçuk’tan hükümet ve maliye nezdinde daha etkili ve daha kararlı girişimlerde bulunarak hemen şubatta 40 bin ilave olmak üzere yıl genelinde 100 bin öğretmen atama yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

76 BİN 605 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN VAR

İl valiliklerine il genelinde bulunan ücretli öğretmenlerin sayısına ilişkin soru yönelttiklerini söyleyen Geylan, “Bugüne kadar bize sadece 64 il valiliğinden resmi cevap geldi. Buna göre Türkiye’de şu anda 76 bin 605 ücretli öğretmen çalıştırılıyor. Bu ne demektir? 75 bin 605 noktada ivedi acil, elzem öğretmen açığı var demektir. Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, çocuklarımızın dersi boş geçmesin diye öğretmen görevlendirmiş demektir. Hal böyle iken sadece 20 bin öğretmen ataması yapmak neye hizmettir” şeklinde konuştu.

Hükümetin sıklıkla bütçeden eğitime ayrılan payın artırıldığına vurgu yaptığını belirten Geylan, “Öğretmen yoksa eğitim yatırımları beyhude” ifadesini kullandı. Geylan, öğretmen açığının 200 bine yaklaştığı bir ülkede eğitime yapılan yatırımların övülmesinin anlamlı olmadığının altını çizdi.

***

9 yıldır atanmayan bir öğretmen eyleme bebeğiyle katıldı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZE BİZİ KAVUŞTURUN’

Eylemde ataması yapılmayan öğretmenler adına konuşan Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Kılıçaslan, “Atama bekleyen öğretmenlerin okullarına kavuşması, emeklerinin karşılığını alması siz devlet büyüklerinin ellerindedir. Bunun için bizler ana atama dönemi olan şubat ayında karma alımın mağduriyetlerini gidermek adına 40 bin öğretmen alımı yapmanızı, bizleri öğrencilerimize kavuşturmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak / Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.