ODTÜ’ye bayram baskını

ODTÜ’ye bayram baskını

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ yol projesi için, ODTÜ ormanına onlarca iş makinası ile gece baskını düzenledi. Yol çalışmasına tepki...

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ yol projesi için, ODTÜ ormanına onlarca iş makinası ile gece baskını düzenledi. Yol çalışmasına tepki göstermek için toplanan gruplara ise çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Bazı CHP Milletvekilleri de inşaat alanına geldi.


Ankara Büyükşehir Belediye ekipleri, ODTÜ'den geçirilecek otoyol projesi kapsamında, gece saat 22.00 sıralarında Çevik Kuvvet ekipleri desteği ile birlikte ağaç kesme makinaları, iş makinaları ve dozerlerle ODTÜ arazisine girdi. Burada yol çalışmasına başlayan ekip, ağaçları söktü. Yaşanan sıcak gelişme üzerine yol inşaatını protesto etmek isteyen bir grup sosyal medya üzerinden örgütlenerek ODTÜ'ye yürümek istedi. Polis grubu biber gazı kullanarak dağıttı. Müdahalenin ardından kaçışan grup ara sokaklara dağıldı. Belediye ekipleri görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Basın mensupları ile belediye çalışanları arasında kısa süreli arbede çıktı. Polis helikopterleri de projektörlelerle operasyona havadan destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.