O öğrenciler disipline verildi

O öğrenciler disipline verildi

 Kaloriferlerin yanmamasını protesto eden ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın talimatıyla çözülen sorunun hemen ertesi gün müdür yardımcıları demokratik...

 

Kaloriferlerin yanmamasını protesto eden ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın talimatıyla çözülen sorunun hemen ertesi gün müdür yardımcıları demokratik eylem yapan öğrencileri ve eylemde aktif rol alan Deniz Uludağ'ı yanlarına çağırarak önce ifade aldıkları, ardından tehdit ettikleri ve Müdür yardımcılarından diğer birinin ise öğrencilerin yüzüne argo kelimeler kullandığı iddia edildi.

NEDEN EYLEM YAPMIŞLARDI
Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi öğrencileri kış günlerini üşüyerek geçirdi. Kaloriferlerin yanmadığı okulda öğrenciler ısınmak için evden getirdikleri battaniye ve pikelerle derslere girdiler. Sınıflarda üşüdüklerini, dersleri dinlemek ve anlamakta zorlandıklarını okul yönetimine ileten öğrenciler sonuç alamayınca sıkıntılarını sosyal medyadan dile getirdi. Kış mevsiminde kaloriferlerin yakılmamasına tepki gösteren veli ve öğrenciler Twitter’da #dirensarkuysan hashtagı açtılar.

ÖĞRENCİLERE TEHDİT
Kaloriferlerin yanmamasını protesto eden ve sosyal medyada gündem oluşturan Öğrencilere Kocaeli Valisi Ercan Topaca Twitter'den cevap geldi. Olayı öğrencilerin cevaplamasıyla öğrenen Vali Topaca hemen talimat vererek durumun çözülmesini sağladı. Bu gelişmenin ertesi günü ise okula giden öğrenciler den yaklaşık 50 kişinin idareye çağrıldığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.