Nörodejenerasyon/Nörorejenerasyon Çalıştayı

Nörodejenerasyon/Nörorejenerasyon Çalıştayı

 Öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve Doç. Dr. Tunahan Çakır'ın düzenlediği  Nörodejenerasyon/Nörorejenerasyon Çalıştayı 4-5...

 

Öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve Doç. Dr. Tunahan Çakır'ın düzenlediği  Nörodejenerasyon/Nörorejenerasyon Çalıştayı 4-5 Mayıs 2018 tarihine Tuzla Ibis Otel'de gerçekleşecek.

Yapılan  duyuruda, “Sinir hücrelerinde işlev kaybı ve ileri safhalarda ölümü olarak tanımlanabilecek olan nörodejeneratif hastalıklar, insanlarda hayat kalitesine olduğu kadar ekonomiye de oldukça büyük zararlar vermekte ve yük getirmektedir. Belli başlı nörodejeneratif hastalıklara ilişkin pek çok hücre ölümü mekanizması açıklanmış ve ilgili gen bozuklukları tespit edilmiş olmakla birlikte, hala moleküler düzeyde mekanizmalar tam olarak bilinememektedir. Bilim alanındaki son teknolojiler kullanılarak yapılan güncel araştırmaları tartışmak ve bu konuda çalışan ileri gelen araştırmacılarla birlikte bir platform oluşturmak büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Hücre Ölümü Araştırma Derneği (HÖAD) desteğiyle ve öğretim üyelerimiz Prof.Dr. Işıl Kurnaz ile Doç.Dr. Tunahan Çakır’ın organizasyonuyla 4-5 Mayıs 2018 tarihinde Ibis Otel Tuzla-İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası katılımlı Nörodejenerasyon ve Nörorejenerasyon çalıştayının kayıtları ve sözlü/poster bildiri başvuruları devam etmektedir.

Bu çalıştayda, Nörodejeneratif Hastalıklar ve Nöronal ölüm mekanizmalarında dünyada ve ülkemizde yapılan son çalışmalar sunulacak, bu hastalıklara karşı mevcut ve geliştirilmekte olan gen ve hücre tedavileri, nörorejeneratif yaklaşımlar ve yeni teknolojiler tartışılacaktır. Detaylı bilgiye www.hucreolumu.org adresinden ulaşılabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.